Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Από σήμερα στην Αθήνα η ιδιαίτερη ταινία του Ε. Λυγίζου όπου παίζει και η Πατρινή Λίλα Μπακλέση

Από σήμερα στην Αθήνα η ιδιαίτερη ταινία...

"Το Αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού" έχει σαρώσει τα βραβεία σε Ελλάδα και εξωτερικό

Η πιο πολυβραβευμένη Ελληνική ταινία της φετινής χρονιάς με πολλές διακρίσεις ήδη και στο εξωτερικό όπου μάλιστα συμμετέχει και η νεαρή Πατρινή ηθοποιός Λίλα Μπακλέση, «Το Αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» ξεκινά από σήμερα 9 Μαΐου 2013 να προβάλλεται στην Αθήνα, αποκλειστικά στην κινηματογραφική αίθουσα του Δαναού στην Λ. Κηφισίας και Πανόρμου.

Ένα 22χρονο αγόρι στην Αθήνα δεν έχει δουλειά, δεν έχει λεφτά, δεν έχει κοπέλα και δεν έχει φαΐ να φάει, αλλά έχει ένα καναρίνι και πολύ ωραία φωνή κόντρα τενόρου. Όταν μένει και χωρίς σπίτι, πρέπει να βρει κρυψώνα για το καναρίνι του. Κι όταν το καναρίνι παγιδεύεται μες στην κρυψώνα, το αγόρι πρέπει να βρει βοήθεια. Πρέπει να βρει κάποιον να του εξομολογηθεί ότι δεν έχει δουλειά, δεν έχει λεφτά, δεν έχει κοπέλα και δεν έχει να φάει.

Πρόκειται για την καλύτερη Ελληνική ταινία της χρονιάς, σύμφωνα με τους περισσότερους κριτικούς καθώς και για την πιο διαφορετική και ριζοσπατική επίσης των τελευταίων χρόνων που το σενάριο της εμπνέεται προφανώς από το «άγριο» κοινωνικό τοπίο που έχει δημιουργήσει στη χώρα μας η οικονομική κρίση.

Ο βασικός ήρωας που τον υποδύεται εξαιρετικά ο νέος ηθοποιός Γιάννης Παπαδόπουλος είναι ένας νεαρός, καλλίφωνος και με όνειρα να εργαστεί και να μακροημερεύσει στο χώρο του κλασικού τραγουδιού, βρίσκεται εν μέσω κρίσης χωρίς δουλειά και χωρίς εισοδήματα.

Η καθημερινότητά του περιλαμβάνει, εκτός απ' την περιστασιακή συνέντευξη, τον αγώνα για κάποια ψιλά και λίγη τροφή, την οποία μοιράζεται πολλές φορές με το καναρίνι του, τον μοναδικό του φίλο και συνοδοιπόρο σ' αυτή τη φάση της καταραμένης του νεότητας.

Η ταινία πρόσθεσε στην πλούσια συλλογή της ένα ακόμα βραβείο πρόσφατα, αυτό του Crossing Europe Film Festival Linz για την καλύτερη ταινία. Σκηνοθέτης του φιλμ είναι ο Έκτορας Λυγίζος.

 

Η ταινία έχει ήδη διακριθεί στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι στην Τσεχία, στο φεστιβάλ του Ρότερνταμ ενώ στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Νοέμβριο κέρδισε το Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) και το Βραβείο καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας.

Έχει ακόμα ταξιδέψει στα φεστιβάλ του Μόντρεαλ, του Τορόντο και αλλού ενώ θριαμβευτική ήταν η πορεία της ταινίας και στα φετινά Βραβεία Ποιότητας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου όπου τιμήθηκε με τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη και Ανδρικής Ερμηνείας.

Η διάκριση αυτή της καλύτερης παραγωγής τής δίνει και το εισιτήριο να είναι η πρόταση της Ελλάδας για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας του χρόνου.

Το σενάριο είναι επίσης του Έκτορα Λυγίζου ενώ εκτός από τον Γιάννη Παπαδόπουλο, παίζει η Πατρινή Λίλα Μπακλέση, η Κλεοπάτρα Περάκη, ο Βαγγέλης Κομματάς και ο Χαράλαμπος Γωγιός.

Η Λίλα Μπακλέση, αξίζει να θυμίσουμε ότι αυτή τη στιγμή είναι στο τέλος του 2ου έτους σπουδών της στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα. Έπαιξε στο φιλμ «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» λίγο πριν δώσει εξετάσεις και περάσει στο Εθνικό.

Έχει ακόμα παίξει στην ταινία «Παράδεισος» του Παναγιώτη Φαφούτη με φόντο το Πατρινό Καρναβάλι ενώ για πολλά χρόνια η όμορφη και ταλαντούχα Λίλα Μπακλέση ήταν μέλος και έπαιρνε μέρος στις θεατρικές παραστάσεις του ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας «Ρεφενέ».

H Λίλα Μπακλέση είχε μιλήσει στο περασμένο Χριστουγεννιάτικο τεύχος του The Best Magazine και είχε αναφερθεί στην συμμετοχή της στην ιδιαίτερη και αξιόλογη αυτή ταινία του Έκτορα Λυγίζου.

Οι ώρες προβολής της ταινίας στην αίθουσα Δαναός 1 είναι: 18:30, 20:30, 22:30.

Την Δευτέρα 13/05- 16:50, 18:30, 22:30.

Επιμέλεια - Τ. Μαρτάτος

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture