Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στον αέρα οι Αχαιοί εποχικοί δασοπυροσβέστες

Στον αέρα οι  Αχαιοί εποχικοί δασοπυροσβέστες
Ξανάλατος Νίκος

Αναστάτωση από οικονομοτεχνική μελέτη του Υπουργείου προστασίας του πολίτη

Η γνωστοποίηση πρόσφατου πορίσματος οικονομοτεχνικής μελέτης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναστατώνει τους εποχικούς δασοπυροσβέστες και στην περιοχή μας, οι οποίοι με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα προσφοράς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου χρειαστεί. Πρόσφατη γνωστοποίηση του πορίσματος, που εκπονήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τα συναρμόδια Υπουργεία, «καίει» τους εποχικούς δασοπυροσβέστες της Πάτρας και της Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με το πόρισμα, θα προσδιοριστεί το εύρος των αναγκών που πρέπει να καλυφθούν μέσω της μονιμοποίησης των συμβασιούχων δασοπυροσβεστών.

Οι Αχαιοί εποχικοί δασοπυροσβέστες, ζητούν άμεσα το πόρισμα της μελέτης και σε περίπτωση που κριθεί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, να προχωρήσει αμέσως η διαδικασία για την απορρόφησή τους.

Για το θέμα που έφτασε μέχρι την Βουλή από τον Αχαιό βουλευτή Μιχάλη Μπεκιρη, κατατέθηκε ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό, για το εάν έχει προσδιοριστεί το εύρος των αναγκών που θα καλυφθούν μέσω της μονιμοποίησης των συμβασιούχων δασοπυροσβεστών και ποιά είναι η γενικότερη στόχευση του Υπουργείου για το θέμα των εποχικών δασοπυροσβεστών.

Μεταξύ άλλων το κείμενο της ερώτησης αναφέρει:

«Τους καλοκαιρινούς μήνες ξυπνούν σε όλους μας οι μνήμες από τις καταστροφικές πυρκαγιές που στοίχησαν τη ζωή αρκετών συνανθρώπων μας, κατέστρεψαν την περιουσία χιλιάδων συμπολιτών μας και οδήγησαν στον οικονομικό μαρασμό ολόκληρες περιοχές.

Στον περιορισμό των συνεπειών μιας πυρκαγιάς καταλυτικό ρόλο διαδραματίζουν και εποχικοί δασοπυροσβέστες οι οποίοι με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου χρειαστεί.

Κατόπιν των ανωτέρω, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός εάν έχει προσδιοριστεί το εύρος των αναγκών που θα καλυφθούν μέσω της μονιμοποίησης των συμβασιούχων δασοπυροσβεστών και ποια είναι η γενικότερη στόχευση του Υπουργείου για το θέμα των εποχικών δασοπυροσβεστών».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις