Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Με επιτυχία η προβολή γνωριμίας με την Προβηγκία στον πολυχώρο Κοινο_Τοπία

Με επιτυχία η προβολή γνωριμίας με την Π...
Ξανάλατος Νίκος

Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για τις πολιτιστικές αποδράσεις το δεύτερο εξάμηνο του 2010.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η βραδυά προβολής φωτογραφιών για την Προβηγκία (Νότια Γαλλία) στον πολυχώρο της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ που βρίσκεται Μαιζώνος 139 και Παντανάσσης. Η βραδυά προβολής φωτογραφιών διοργανώθηκε με αφορμή την πολιτιστική – ψυχαγωγική επίσκεψη στην περιοχή που πραγματοποίησε ο σύλλογος  5-12 Απριλίου 2010.

Προβλήθηκαν 350 περίπου φωτογραφίες, που επελέγησαν μεταξύ 3.800 που έδωσαν 18 από τους συμμετέχοντες στην εκδρομή. Η επιλογή έγινε από τις Βάσω Μαρτίνη, Εύα Πανίτσα και Σοφία Κασκαντίρη. Η παρουσίαση έγινε από τον Ανδρέα Σπηλιώτη με τη βοήθεια της Μπέτυς Τσεκούρα και Εύας Πανίτσα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Προβλήθηκαν φωτογραφίες των Fred Gillet, Ανδρέα Σπηλιώτη, Άννας Φωτοπούλου, Αντας Μισισχρόνη, Βασίλη Νταλούκα, Βάσως Μαρτίνη, Γιώργου Χαρτοφύλακα, Ειρήνης Τζόλα, Εύας Πανίτσα, Εύης Κανελλοπούλου, Ευγενίας Βαβαρούτα, Κατερίνας Πλέα, Μαρίας Μπαριτάκη, Μπέτυς Τσεκούρα, Νίκου Μαζαρακιώτη, Ολυμπίας Σπανού, Σοφίας Κασκαντίρη και Τάσου Αθανασόπουλου.

Οι φωτογραφίες αποτύπωναν τα μέρη που επισκέφθηκαν στην Κυανή Ακτή, Μονακό και Ωκεανογραφικό Μουσείο Ζαν Ζακ Κουστώ, Μόντε Κάρλο και μεσαιωνικό χωριό Eje με τα εργαστήρια αρωμάτων, τα κοσμοπολίτικα θέρετρα της Γαλλικής Ριβιέρας Σαν Τροπέ και Κάννες με το Κινηματογραφικό της Φεστιβάλ, το εικαστικό χωριό Σεν Πολ Ντε Βανς, τη Μασσαλία που ιδρύθηκε από Έλληνες εποίκους με τον Οβελίσκο του Ναπολέοντα και την Αψίδα του Θριάμβου, τη μεσαιωνική πρωτεύουσα Aix-en-Provence, τη Νίκαια με την περίφημη παραλιακή ζώνη της Προμενάν Ντεζ Ανγκλαίζ, και τα Μουσεία Ματίς και Σαγκάλ.

Η βραδυά προβολής έδωσε την αφορμή κάποιοι να θυμηθούν τις ωραίες μέρες που πέρασαν συμμετέχοντας σε αυτή την εκδρομή και σε κάποιους άλλους που δεν είχαν τη δυνατότητα, να βρεθούν εκεί να γνωρίσουν την περιοχή και ποιος ξέρει, ίσως σύντομα να την επισκεφθούν.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture