Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη TRAVEL WEST FORUM 2025
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Κουκκίδα στον "ωκεανό" η γη από το δαχτυλίδι του Κρόνου

Κουκκίδα στον "ωκεανό" η γη απ...

Από απόσταση περίπου 1,4 δισ. χιλιομέτρων

Σαν μια κουκκίδα στον ωκεανό. Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς το πως φαίνεται η γη μέσα στην απεραντοσύνη του Σύμπαντος.

Η φωτογραφία που έχει ληφθεί από το δαχτυλίδι του Κρόνου από το διαστημικό σκάφος Cassini, και την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η NASA, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη του πόσο μικρός είναι ο πλανήτης μας, ενώ ταυτόχρονα «δίνει τροφή» στο ερώτημα που βασανίζει εδώ και πολλές δεκαετίες τους επιστήμονες, εάν δηλαδή υπάρχει ζωή και σε άλλους πλανήτες.

Η ασυνήθιστη γωνία λήψης οφείλεται στο γεγονός ότι ο Ηλιος είχε μετακινηθεί πίσω από τον Κρόνο από το σημείο που βρισκόταν το διαστημικό σκάφος, μπλοκάροντας το μεγαλύτερο μέρος του φωτός που διαφορετικά θα κατέστρεφε τους ανιχνευτές της φωτογραφικής μηχανής.

Η λήψη της φωτογραφίας έγινε στις 19 Ιουλίου σε απόσταση περίπου 1,4 δισ. χιλιομέτρων από τη Γη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Well Being