Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη TRAVEL WEST FORUM 2025
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΟΗΕ: 1.057 οι νεκροί στο Ιράκ τον Ιούλιο

ΟΗΕ: 1.057 οι νεκροί στο Ιράκ τον Ιούλιο

Στους 2.326 υπολογίζονται οι τραυματίες

Συνολικά 1.057 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα επεισόδια βίας τα οποία σημειώθηκαν στο Ιράκ τον Ιούλιο, που ήταν ο πιο αιματηρός μήνας των τελευταίων πέντε χρόνων, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Στον απολογισμό συμπεριλαμβάνονται 928 πολίτες. Άλλοι 2.326 Ιρακινοί, στην πλειονότητά τους πολίτες, τραυματίστηκαν από το κύμα βίας του περασμένου μήνα.

«Οι συνέπειες της βίας για τους άμαχους παραμένουν ανησυχητικά μεγάλες, με τουλάχιστον 4.137 πολίτες νεκρούς και 9.865 τραυματίες από την αρχή του 2013», επισήμανε ο εκτελών χρέη ειδικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Ιράκ, Γκιόργκι Μπούστιν.

«Είχαμε να δούμε τέτοιους αριθμούς πάνω από πέντε χρόνια, όταν το κύμα τυφλής βίας εξαιτίας της θρησκευτικής έντασης που προκάλεσε βαθιές πληγές σε αυτή τη χώρα επιτέλους υποχωρούσε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το κύμα των επιθέσεων κλιμακώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες καθώς όπως είθισται οι εξτρεμιστές πολλαπλασίασαν τις επιθέσεις κατά τον μήνα του Ραμαζανιού.

Το Ιράκ σπαράσσεται από πολιτικές και θρησκευτικές εντάσεις, με τους σουνίτες να προβαίνουν σε συχνές διαμαρτυρίες εναντίον της σιιτικής κυβέρνησης τους τελευταίους έξι μήνες.

Ο κ. Μπούστιν κάλεσε τους ιρακινούς ηγέτες να αναλάβουν άμεσα αποφασιστική δράση για να σταματήσει η «παράλογη αιματοχυσία» και να αποτραπεί η επιστροφή στις «σκοτεινές μέρες» της περιόδου 2006-2007, όταν ο αριθμός των ανθρώπων που έχαναν τη ζωή τους κάθε μήνα ξεπερνούσε σταθερά τις 3.000.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις