Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη TRAVEL WEST FORUM 2025
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Η Γιορτή των Φασολιών σήμερα στην ορεινή Περιστέρα πάνω από την Ακράτα

Η Γιορτή των Φασολιών σήμερα στην ορεινή...

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 21.30

Ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος της Περιστέρας, στον ορεινό όγκο του Χελμού, αυτό το Σάββατο 10 Αυγούστου 2013 στις 9.30μ.μ. οργανώνει τη Γιορτή των Φασολιών, με μουσική και γλέντι κάτω από τους τέσσερις αιωνόβιους πλατάνους του γραφικού χωριού.

Στόχος της εκδήλωσης είναι οι κάτοικοι και παραθεριστές να απολαύσουν το πανέμορφο τοπίο και τα φημισμένα ντόπια φασολάκια. Η Περιστέρα βρίσκεται λίγο πιο πάνω από την Λίμνη Τσιβλού, στο δρόμο που ενώνει την Ακράτα με το Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.

Η Περιστέρα είναι ένα μικρό χωριό σκαρφαλωμένο στη πλαγιά, με τα πέτρινα σπίτια κρυμμένα μέσα στα έλατα, τα πλατάνια, τις καρυδιές και τις ιτιές. Η Περιστέρα αποτελεί την αφετηρία για ονειρεμένες πεζοπορίες προς την κοιλάδα της Στυγός με τις φυσικές πηγές, τους καταρράκτες και τα διάσπαρτα αρχαιολογικά ευρήματα.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, στις πλαγιές των Αροανίων οι θεοί κατέβαιναν για να πάρουν φοβερούς όρκους και να πραγματοποιήσουν θαυμαστά έργα.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View