Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη TRAVEL WEST FORUM 2025
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μήνυμα στον Σαμαρά- 3.000 άτομα στην κινητοποίηση- Το απόγευμα νέα πορεία

Πάτρα: Μήνυμα στον Σαμαρά- 3.000 άτομα σ...

"ΨΩΜΙ- ΔΟΥΛΕΙΑ -ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΙΚΙΑ"

Περισσότεροι από 3.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική των μνημονίων, των απολύσεων και των στερήσεων που οδηγούν και την τοπική κοινωνία στην εξαθλίωση.

Στο συλλαλητήριο  συμμετέχουν τα πρωτοβάθμια σωματεία, Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας, Σωματείο ΔΕΥΑΠ, Σωματείο Υπαλλήλων Δήμου Πάτρας, Σωματείο Καθαριότητας Δήμου Πάτρας, Σωματείο εργαζομένων ΕΑΣ(ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ), Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ), Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σωματείο Μαγείρων Πάτρας, Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Σύλλογος Υπαλλήλων της Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ / ΠΕΡ. ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ, Σωματείο εργαζομένων Πόρτο Ρίο» με βασικό σύνθημα ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ενάντια στα επικείμενα νέα μέτρα της κυβέρνησης και με αφορμή την παρουσία στην ΔΕΘ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Στην ανακοίνωσή τους τα σωματεία σημειώνουν:
«Η «σωτήρια» πολιτική κυβέρνησης και τρόικας συνεχίζεται ακάθεκτη. Ο Σαμαράς στις 7/9 θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ για να εξαγγείλει τη συνέχεια του καταστροφικού τους έργου. Δικό μας καθήκον είναι να είμαστε στους δρόμους σε όλη τη χώρα.
Ο κατάλογος των όσων ετοιμάζουν δεν έχει τελειωμό.
-Κλείσιμο-συγχώνευση νοσοκομείων, διάλυση του ΕΟΠΠΥ, μείωση των παροχών υγείας.
-Συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολείων. Τα σχολεία μετατρέπονται σε εξεταστικά κέντρα με στόχο να ωθήσουν τα παιδιά, μετά το Γυμνάσιο, στη φθηνή κατάρτιση και στην απλήρωτη εργασία μέσω της μαθητείας σε επιχειρήσεις.
-Ξεπούλημα κερδοφόρων οργανισμών όπως ο ΟΠΑΠ ή μεγάλης στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας, όπως ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, κ.ά.
-Κλείσιμο της παραγωγικής αμυντικής βιομηχανίας ΕΑΣ (ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ) και μάλιστα απόλυση των εργαζομένων χωρίς αποζημίωση.
-Άρση της αναστολής των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να μείνουν χωρίς σπίτι χάριν των τραπεζών.
-Μείωση του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, απελευθέρωση και των ομαδικών απολύσεων, κατάργηση 13ου & 14ου μισθού. Νέες μειώσεις συντάξεων από 1/1/14.
-Διαθεσιμότητες που μέχρι το τέλος του 2013 θα φτάσουν τις 25.000 και από αυτές οι 15.000 τουλάχιστον θα είναι απολύσεις.
Και κοντά σ' όλα αυτά δηλώνουν γι' άλλη μια φορά πρόθυμοι να συμβάλλουν στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-Γαλλίας στη Συρία, που ετοιμάζονται να δυναμώσουν τη φωτιά του πολέμου στην περιοχή.
Η μισή χώρα είναι άνεργη και η άλλη μισή απλήρωτη και πεινασμένη
Να διώξουμε τώρα αυτή την κυβέρνηση για ν' ανασάνει ο εργαζόμενος λαός
ΨΩΜΙ- ΔΟΥΛΕΙΑ -ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΙΚΙΑ

ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Αχαΐας και ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας, με ανακοινώσεις τους, καλούν σε συμμετοχή στην  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη σήμερα 7-9-2013 και ώρα 6 το απόγευμα, όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία στη πλατεία Αριστοτέλους και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας στο χώρο εγκαινίων της ΔΕΘ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις