Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δεκαεννέα προσαγωγές και μία σύλληψη - Πέτρες και δακρυγόνα και χθες στο κέντρο μεταξύ αντεξουσιαστών και αστυνομικών - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Δεκαεννέα προσαγωγές και μία σύλλ...

Οι αντεξουσιαστές φορούσαν κράνη και τοποθέτησαν στη μέση του δρόμου κάδους

07.26 Ένταση επικράτησε και χθες στο κέντρο της Πάτρας, στον απόηχο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Αντεξουσιαστές και αστυνομικοί αντάλλαξαν πέτρες και δακρυγόνα. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δεκαεννέα προσσαγωγές εκ των οποίων η μία έγινε σύλληψη και αφορά έναν νεαρό καθώς στην κατοχή του εντοπίστηκε κάνναβη.

 

21.26: Δυο κάδοι έχουν παραδοθεί στις φλόγες στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Κορίθνθου στο κέντρο της Πάτρας. Οι αντιεξουσιαστές παραμένουν συγκεντρωμένοι στο κάτω μέρος της πλατείας Όλγας, ενώ έντονη είναι η παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή. Από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές και απόψε στις προθήκες των εμπορικών καταστημάτων.

 

21.11: Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας. Η αστυνομία προχώρησε την προσαγωγή εννέα ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, που τους θεωρεί υπεύθυνους για τα επεισόδια που έγιναν νωρίτερα.

Ομάδα αναρχικών βρίσκεται συγκεντρωμένη στην πλατεία Όλγας, ωστόσο η αστυνομία λαμβάνει μέτρα πέριξ του Αστυνομικού Μεγάρου της Ερμού, καθώς δεν αποκλείεται οι αντιεξουσιαστές να κατευθυνθούν προς τα εκεί, συμπαραστεκόμενοι στους προσαχθέντες.

 

20.40 Άρχισαν και πάλι τα όργανα με τους αντεξουσιαστές και τους αστυνομικούς στο κέντρο της Πάτρας. Οι αντεξουσιαστές, φορώντας κράνη  άρχισαν να κλείνουν τους δρόμους με κάδους, στο ύψος της πλατείας Γεωργίου. Στη συνέχεια έφυγαν  και κινήθηκαν προς το αστυνομικό μέγαρο όπου πέταξαν πέτρες και μολότωφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.

Αμέσως μετά απωθήθηκαν στην πλατεία Όλγας  ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στην Μαιζώνος και Κολοκοτρώνη.

20.21 Ειρηνικά εξελίσσονται μέχρι στιγμής οι αντιφασιστικές  συγκεντρώσεις στην Πάτρα. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η συναυλία των καθηγητών και άλλων σωματείων στην πλατεία Γεωργίου, ενώ οι αντεξουσιαστές παραμένουν συγκεντρωμένοι σε πλατεία Όλγας και πλατεία Γεωργίου.

19.31 Στις πλατείες Όλγας και Γεωργίου έχουν συγκεντρωθεί  αντεξουσιαστές. Στην πλατεία Όλγας είναι ήδη συγκεντρωμένα 50 περίπου άτομα, ενώ στην πλατεία Γεωργίου υπάρχει ομάδα 70 περίπου ατόμων. Προφανώς ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο.

18.10 Στο νέο αντιφασιστικό συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Πάτρας έχει στρέψει την προσοχή της η ΕΛ.ΑΣ. μετά τα χθεσινοβραδινά έκτροπα. Ήδη οι ανυεξουσιαστές αρχίζουν να συγκεντρώνονται στην πλατεία Γεωργίου, καθώς το ραντεβού τους ήταν για τις 6 μ.μ. ενώ στις 7.30 το απόγευμα, η Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας έχει προγραμματίσει συναυλία επίσης στην πλατεία Γεωργίου.

Συγκέντρωση διοργανώνεται από αντεξουσιαστές και στην πλατεία Αγίας Λαύρας του Αιγίου στις 7 μ.μ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις