Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πατρινό Καρναβάλι 2025 TRAVEL WEST FORUM 2025 ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μερική έκλειψη Σελήνης τo βράδυ της Παρασκευής

Μερική έκλειψη Σελήνης τo βράδυ της Παρασκευής

Το φεγγάρι θα κρυφτεί εν μέρει από την άκρη της σκιάς του πλανήτη μας

Μια μερική έκλειψη της Σελήνης θα λάβει χώρα το βράδυ της Παρασκευής και θα είναι ορατή σε πολλά μέρη της Γης, μεταξύ των οποίων στην Ευρώπη, ανάλογα και με τις κατά τόπους καιρικές συνθήκες. Το μέγιστο σημείο της έκλειψης θα λάβει χώρα στις 2:50 ώρα Ελλάδος, τα χαράματα του Σαββάτου.

Το φεγγάρι θα κρυφτεί εν μέρει από την άκρη της σκιάς του πλανήτη μας (την λεγόμενη παρασκιά), καθώς αυτός θα παρεμβληθεί ανάμεσα στον Ήλιο και στη Σελήνη. Η μερική σκίαση του δορυφόρου της Γης θα μειώσει την λάμψη της Σελήνης και θα της δώσει μια κοκκινωπή απόχρωση.

Ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο, το οποίο όμως δεν θα είναι ορατό από την Ελλάδα, αλλά κυρίως από την κεντρική Αφρική, θα είναι η ολική έκλειψη του Ηλίου στις 3 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις