Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε δυο χρόνια έτοιμο το νέο 16ο σχολείο της Αγυιάς

Πάτρα: Σε δυο χρόνια έτοιμο το νέο 16ο σ...

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του

Tη σύμβαση για την κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος στο οποίο θα στεγαστεί το 16ο Δημοτικό Σχολείο Αγυιάς υπέγραψε ο Δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς ενώπιον πλήθους γονέων, δασκάλων, και μαθητών, χθες Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 στις 8.30 μ.μ., στο Δημοτικό Σχολείο στην Αγυιά, με τον ανάδοχο που εξελέγη από τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

 

Με τη δρομολόγηση κι αυτού του  έργου η Δημοτική Αρχή ικανοποιεί ένα αίτημα πολλών ετών των κατοίκων της περιοχής της Αγυιάς, το οποίο  παρέμενε ανεκπλήρωτο όλα τα προηγούμενα  χρόνια.

 

Παρόντες στην υπογραφή ήταν και  οι Αντιδήμαρχοι: Έργων, Βασίλης Λοτσάρης, και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σιγαλός.

 

Η σύμβαση είναι ύψους 3.083.888,55 ευρώ, το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, και η εταιρεία που ανέλαβε  να το κάνει είναι η Γ. Λαδόπουλος Α.Τ.Ε.. Ο χρόνος κατασκευής είναι 750 ημέρες και αυτός άρχισε χθες από την υπογραφή της σύμβασης. Δηλαδή το νέο σχολείο αναμένεται να παραδοθεί σε δυο χρόνια περίπου.

 

Μετά το Δημοτικό Σχολείο Βραχνεΐκων, το 16ο Δημοτικό Σχολείο Αγυιάς είναι το δεύτερο σχολείο που δημοπρατεί η Δημοτική Αρχή εντάσσοντάς το στο ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Ένα όνειρο δεκαετιών για τη γειτονιά μας και για όλους τους γονείς που φοίτησαν και οι ίδιοι στο 16ο Δημοτικό Σχολείο, επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά. Τα παιδιά μας θα έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε συνθήκες που αρμόζουν στην εποχή μας. Ένα σύγχρονο κτίριο, με σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αίθουσα φυσικών επιστημών, εικαστικών, εργαστήριο πληροφορικής, που θα παρέχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες μάθησης στα παιδιά μας.

Μετά από τόσες καθυστερήσεις, αναβολές, ασυνέπειες από πολλούς από τους αρμόδιους φορείς, τελικά φτάσαμε στο σημείο να πούμε «Τέλος καλό, όλα καλά». Ας ελπίσουμε ότι οι αρμόδιοι δε θα επαναπαυθούν στις υπογραφές, αλλά θα δράσουν ώστε το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και χωρίς «παρατράγουδα».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου Δημοτικού Σχολείου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους γονείς για τη συμπαράσταση τους στον αγώνα για την ανέγερση του Σχολείου, τα προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου για τις αγόγγυστες προσπάθειες τους, το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου μας που ήταν όλα αυτά τα χρόνια δίπλα μας. Ακόμη ευχαριστούμε στο πρόσωπο του αντιπεριφερειάρχη της Π. Ε. Αχαΐας κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου και των συνεργατών του, τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στα πρόσωπα του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων του Δήμου Πατρέων κ.κ. Α. Φίλια, Β. Λοτσάρη και Γ. Σιγαλού τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων για την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις