Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη TRAVEL WEST FORUM 2025 Ειρήνη Μουρτζούκου
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ισραήλ: Δεν δηλητηριάσαμε εμείς τον Αραφάτ

Ισραήλ: Δεν δηλητηριάσαμε εμείς τον Αραφάτ

Σε διάψευση κάθε υπόνοιας ότι ήταν υπεύθυνο για την ενδεχόμενη δηλητηρίαση του Γιάσερ Αραφάτ προέβη την Πέμπτη το Ισραήλ

Σε διάψευση κάθε υπόνοιας ότι ήταν υπεύθυνο για την ενδεχόμενη δηλητηρίαση του Γιάσερ Αραφάτ προέβη την Πέμπτη το Ισραήλ, στον απόηχο των δηλώσεων της χήρας του νεκρού παλαιστίνιου ηγέτη πως ομάδα ελβετών ειδικών απέδειξε πως ο θάνατός του το 2004 οφειλόταν σε ραδιενεργό πολώνιο.

«Ποτέ δεν λάβαμε απόφαση να τον πειράξουμε σωματικά», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ραδιοφωνικό σταθμό Israel Radio ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Σιλβάν Σαλόμ, ο οποίος τότε υπηρετούσε ως υπουργός Εξωτερικών του Τελ Αβίβ.

«Ακόμα κι αν ήταν [δηλητηρίαση], σίγουρα δεν ήταν το Ισραήλ. Ίσως κάποιος άλλος εκ των έσω είχε σκέψεις ή συμφέρον να το κάνει», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της, η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), της οποίας ηγήθηκε επί χρόνια ο Αραφάτ, απηύθυνε κάλεσμα για τη διενέργεια διεθνούς έρευνας αναφορικά με τον θάνατο του Αραφάτ.

«Αυτό το ζήτημα δικαιολογεί τη σύσταση ενός διεθνούς δικαστικού σώματος για να αναζητήσει και να θέσει προ των ευθυνών του τον ένοχο», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο επικεφαλής του PLO Γουαζέλ Αμπού Γιούσεφ.

«Αυτός που είχε συμφέρον στο θάνατό του είναι η κατοχή [το Ισραήλ]», συμπλήρωσε.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις