Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Πάνω από είκοσι προσαγωγές και μία σύλληψη - Σπασμένες βιτρίνες, πέτρες και μολότοφ - Πεδίο μάχης μετά την πορεία για την 17 Νοέμβρη - -ΔΕΙΤΕ ΝΕΑ ΒΙΝΤΕΟ &ΦΩΤΟ

Πάτρα:Πάνω από είκοσι προσαγωγές και μία...

Πέτρες, μολότοφ, δακρυγόνα

07.37 Σε είκοσι δύο προσαγωγές, εκ των οποίων η μία έγινε σύλληψη και αφορά έναν  άνδρα ηλικίας 29 ετών, προχώρησε χθες η ΕΛ.ΑΣ κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στη διάρκεια πορείας που είχαν οργανώσει φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί φθορές σε μία τράπεζα κι ένα κατάστημα. Πρόκειται για το υποκατάστημα της Alpha Bank στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων και για κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στην οδό Κορίνθου.

 

 

21.53:Μικρής έκτασης επεισόδια έγιναν την Κυριακή το βράδυ στην Πάτρα, κατά την διάρκεια της πορείας που είχαν οργανώσει φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις για την 40η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ειδικότερα, ομάδες αντιεξουσιαστών που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, πετούσαν σποραδικά πέτρες και βόμβες μολότοφ, εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ, οι οποίες απαντούσαν κυρίως με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Τα πρώτα επεισόδια ξεκίνησαν επί της παραλιακής λεωφόρου Όθωνος Αμαλίας και συνεχίστηκαν στους κεντρικούς δρόμους Γούναρη και Κορίνθου.

Όταν η πορεία έφθασε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής άγνωστοι πέταξαν πέτρες, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει συνέχεια.

Ένταση δημιουργήθηκε και στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, όπου κρανοφόροι προκάλεσαν ζημιές σε κατάστημα τράπεζας.

Στη συνέχεια, η πορεία κινήθηκε προς την οδό Κορίνθου, όπου κοντά στην διασταύρωση με την οδό Καρόλου, ομάδες αντιεξουσιαστών άναψαν φωτιές σε κάδους.

Διμοιρίες των ΜΑΤ που ακολουθούσαν πέταξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και έκαναν ρίψη χημικών, με αποτέλεσμα οι ομάδες των αντιεξουσιαστων να κινηθούν προς την πλατεία Αγίας Σοφίας και την περιοχή της Αγυιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έχει κάνει περίπου 20 προσαγωγές, ενώ ζημίες έχουν προκληθεί σε ένα αυτοκίνητο και κάδους απορριμμάτων.

Αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν νέα επεισόδια, διότι ομάδες αντιεξουσιαστών κινούνται σε δρόμους κοντά στο κέντρο της Πάτρας.

 

20.44: Οι διαδηλωτές έφυγαν από την πλατεία και αυτή την ώρα κατευθύνονται προς την οδό Νοταρά στη Μέση Αγυιά. Η αστυνομία τους ακολουθεί.

 

20.39: Στην πλατεία έξω από το στάδιο της Παναχαϊκής βρίσκονται συγκεντρωμένοι αυτή την ώρα οι διαδηλωτές του αντιεξουσιαστικού χώρου, φωνάζοντας συνθήματα. Επί τόπου βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας.

 

20.29: Επέμβαση της Αστυνομίας στους διαδηλωτές του αντιεξουσιαστικού χώρου που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αγίας Σοφίας, σημειώθηκε πριν από λίγο. Οι διαδηλωτές έχουν διασκορπιστεί στα στενά και κατευθύνονται προς την περιοχή του σταδίου της Παναχαϊκής.

 

 

20.24: Περίπου 400 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου βρίσκονται συγκεντρωμένα στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Η αστυνομική δύναμη έχει παραταχθεί επί της οδού και τους παρακολουθεί.

 

20.19: Σε πεδίο μάχης ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους αντιεξουσιαστές έχει μετατραπεί η οδός Κορίνθου, η πλατεία Πυροσβεστείου και οι γύρω δρόμοι. Κάδοι έχουν καεί, πεζοδρόμια έχουν καταστραφεί και η ατμόσφαιρα από τα χημικά είναι αποπνικτική.

Αυτή την ώρα οι αντιεξουσιαστές, αφού πυρπόλησαν κάδους στην οδό Κιλκίς, συγκεντρώνονται στην πλατεία Αγίας Σοφίας

 

 

20.09: Στη ρίψη χημικών προχώρησε η Αστυνομία προς τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές στην πλατεία Πυροσβεστείου, προκειμένου να τους απωθήσει από το σημείο. Οι διαδηλωτές έχουν διαλυθεί.

 

20.06 Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στην Κορίνθου έξω από το παλαιό Αρσάκειο. Οι αντιεξουσιαστές έχουν βάλει φωτιά σε κάδους και λόγω του καπνού η κατάσταση είναι αφόρητη. Αστυνομικές δυνάμεις ακολουθούν τους διαδηλωτές που κατευθύνονται στην πλατεία Πυροσβεστείου.

 

19.59: Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Πάτρα. Ομάδα αντιεξουσιαστών που ήταν στην ουρά της πορείας, σταμάτησε έξω από το Παράρτημα της οδό Κορίνθου, όπου η Αστυνομία τους απώθησε με δακρυγόνα. Αυτή την ώρα οι αντιεξουσιαστές συνεχίζουν την πορεία τους με κατεύθυνση την πλατεία Πυροσβεστείου.

Αυτή την ώρα οι αντιεξουσιαστές έχουν βάλει φωτιά επί της Κορίνθου, στο ύψος του παλαιού Αρσακείου.

Ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας παραμένει έξω από το Παράρτημα.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης προκλήθηκαν ζημιές σε εμπορικά καταστήματα και τράπεζες.

 

 

19.13: Μυρίζει μπαρούτι το κέντρο της Πάτρας. Πριν από λίγο στην οδό Γούναρη, όπου διέρχεται η πορεία ομάδα νεαρών επιτέθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, με πέτρες. Λίγο πριν στη διασταύρωση των οδών Όθωνος Αμαλίας και  Γεροκωστοπούλου  άτομα τα οποία συμμετείχαν στην πορεία που διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι εκσφενδονίστηκαν προς άντρες των ΜΑΤ βόμβες μολότοφ και πέτρες . Η απάντηση των ΜΑΤ ήταν ρήψη δακρυγόνων με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να επικρατεί ένταση στο κέντρο της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

 

 

18.30: Κορυφώνονται  οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 40ής επετείου της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου. Πορείες έχουν προγραμματιστεί στην Πάτρα, από φοιτητικούς συλλόγους, μαθητές, εκπροσώπους φορέων και το ΠΑΜΕ.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, η μία, που διοργανώνεται από φοιτητικούς συλλόγους κι άλλους φορείς και γίνεται έξω από το κλειστό Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου και εκείνη του ΠΑΜΕ σ την πλατεία Γεωργίου.

Σε επιφυλακή έχει τεθεί η Αστυνομία εν όψει της μεγάλης πορείας που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα από το Παράρτημα.  «Πονοκέφαλο» για την Αστυνομία αποτελεί η ομάδα που ανήκει στον χώρο των αντιεξουσιαστών, η οποία βρίσκεται συνήθως στην «ουρά» της πορείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις