Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δήμος Πατρέων: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φλερτάρουν με την ιδέα της "αυτοκτονίας"

Δήμος Πατρέων: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φλερτάρουν μ...
Νασόπουλος Νάσος

Ενώ η κοινωνική τους αποδοχή βρίσκεται στο ναδίρ, ψάχνουν για κομματικές λύσεις και χρίσματα

Όποιος έχει την παραμικρή αμφιβολία στο ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν καν αντιληφθεί το πολιτικό μήνυμα που τους έχει στείλει η κοινωνία, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τι συμβαίνει στο Δήμο Πατρέων και τότε θα βεβαιωθούν απολύτως. Η απόφαση Φούρα να μην ξαναθέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος Πατρέων, ήταν μια κίνηση που ήρθε να ανατρέψει όλα τα δεδομένα.

Ποια ήσαν αυτά; Το ΠΑΣΟΚ θα έδινε και πάλι το χρίσμα στον νυν Δήμαρχο και η ΝΔ είτε θα επέλεγε να προσφέρει στήριξη στον Γιάννη Δημαρά (είναι όμως άγνωστο, αν θα τη δεχόταν), είτε θα κατέβαζε κάποιο δικό της στέλεχος, με τον κίνδυνο να έλθει τρίτο στις εκλογές, σημειώνοντας έτσι "αυτογκόλ".

Ο Φούρας έφυγε, το ΠΑΣΟΚ έμεινε χωρίς υποψήφιο και η ΝΔ μπερδεύτηκε ακόμα περισσότερο. Κάποια στελέχη της που προσέγγιζαν τον Γιάννη Δημαρά (π.χ. Λένα Καλεντζώτη) ξαφνικά ανέκρουσαν πρύμνα, παράλληλα άρχισαν οι δημοσκοπήσεις επί δημοσκοπήσεων, μετρώντας όποιου του όνομα είχε ακουστεί, ενώ άρχισαν οι σκέψεις και για υποψηφιότητα κάποιου βουλευτή (Μιχάλη Μπεκίρη ή Νίκου Νικολόπουλου).

Πως ψάχνει τον εκλεκτό του το ΠΑΣΟΚ; Κάνοντας δημοσκοπήσεις.

Πως ψάχνει τον εκλεκτό της η ΝΔ; Κάνοντας κι αυτή δημοσκοπήσεις, ενώ παράλληλα "αλλοιθωρίζει" προς τους βουλευτές της.

Ποιοι έχουν τον καθοριστικό ρόλο στο ΠΑΣΟΚ για την εύρεση του εκλεκτού; Κάποια στελέχη στην Αθήνα.

Ποιοι έχουν τον καθοριστικό ρόλο στη ΝΔ για την εύρεση του δικού της εκλεκτού; Πάλι, κάποια στελέχη στην Αθήνα.

Και όλα αυτά σε μια περίοδο που οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν ότι το 65% των πολιτών ακούει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και του ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς, ότι αυτό το μήνυμα που στέλνει η κοινωνία δια των δημοσκοπήσεων, θα το ελάμβαναν υπόψη τους οι κομματικές ηγεσίες στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Και αν το ελάμβαναν θα έπρεπε να μην κάνουν, αυτό που έκαναν μέχρι σήμερα. Αυτό που έκαναν μέχρι σήμερα τα δύο μεγάλα κόμματα τι ήταν; "Φύτευαν" στην Πάτρα έναν υποψήφιο που αποφάσιζαν στην Αθήνα και καθάριζαν. Όμως τότε και πιο δυνατές υποψηφιότητες διέθεταν (άλλο Φούρας και Φλωράτος κι άλλο...-θου Κύριε) και οι πολίτες εκδήλωναν λιγότερη απέχθεια για τα δύο κόμματα.

Τώρα, δεν υπάρχει Φούρας και Φλωράτος και τα δύο κόμματα κατηφορίζουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τον πάτο. Απόδειξη; Δείτε τι γίνεται στο Αίγιο. Ένα ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος (Καλογερόπουλος) εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις να συγκεντρώνει διπλάσια και τριπλάσια ποσοστά από έναν νυν βουλευτή και έναν παρ' ολίγον βουλευτή. Τι μήνυμα στέλνει αυτό το στοιχείο; Ότι ο βουλευτής και ο παρ΄ολίγον βουλευτής έπαψαν να είναι δημοφιλή πρόσωπα; Δεν νομίζω. Απλά, ο κόσμος κουράστηκε να του "επιβάλλουν" οι κομματικές ηγεσίες τις επιλογές τους και αναζητά διέξοδο σε άτομα οικεία, που ανήκουν στον δικό του μικρόκοσμο και στα οποία δεν χρεώνει την επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης, για την οποία θεωρεί πρωτίστως υπέυθυνους τα δύο μεγάλα κόμματα και ως εκ τούτου και τους βουλευτές τους.

Αυτό, το απλό συμπέρασμα, δεν το έχουν καταλάβει οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Το μήνυμα δεν το πήραν και έτσι βαδίζουν ολοταχώς προς την αυτοκτονία.

Γιατί, δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για έναν εξοργισμένο ψηφοφόρο από τα να "πυροβολεί" τον εκλεκτό του κόμματος που τον έχει εξοργίσει, και ειδικά όταν ο εκλεκτός τυγχάνει και βουλευτής. Σας μιλάω για απόλαυση, για πραγματική ηδονή. Και εν προκειμένω, μπορεί να "πυροβολεί" ο ψηφοφόρος, αλλά ο "νεκρός" δεν είναι θύμα ...δολοφονίας, αλλά αυτόχειρας. Γιατί ενώ βλέπει ότι ο θυμωμένος πολίτης έχει όπλο και ρίχνει, αυτός πάει και παίρνει θέση ως στόχος, στο πεδίο βολής. Ε, αυτό είναι αυτοκτονία.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις