Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη TRAVEL WEST FORUM 2025
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Με αφορμή το Συνέδριο της Κοινωνικής Συμφωνίας: Υπηρετούμε τη Δημοκρατία και όχι τις αγορές

Με αφορμή το Συνέδριο της Κοινωνικής Συμ...

Μαρία Κυριακοπούλου Πρώην βουλευτής, μέλος Διοικούσας Επιτροπής «Κοινωνικής Συμφωνίας»

 

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου το Κόμμα της Κοινωνικής Συμφωνίας πραγματοποιεί το πρώτο καταστατικό συνέδριο. Γέννημα μιας βαθιάς πολιτικής και ιδεολογικής διαφωνίας βουλευτών που αντιταχτήκαμε στην παράδοση της χώρας και του λαού της σε ξένες δυνάμεις μέσα από την υπογραφή του δεύτερου ληστρικού μνημονίου.

Η Κοινωνική Συμφωνία που δημιουργήθηκε στις 14 Μαρτίου 2012, παρά τις Κασσάνδρες, όχι απλά υπάρχει, αλλά στο διάστημα αυτό με επικεφαλής την Πρόεδρο Λούκα Κατσέλη πήρε σημαντικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό για την εναλλακτική πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση.

Γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε τη συγκρότηση ενός ισχυρού μετώπου των δημοκρατικών, σοσιαλιστικών, προοδευτικών, οικολογικών δυνάμεων για την ανατροπή της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Αυτή η ανάγκη μάλιστα διαπιστώθηκε μετά από πρωτοβουλία της Κοινωνικής Συμφωνίας και στις 19 Ιουλίου στο “Τιτάνια” σε μια συνάντηση εκπροσώπων των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, των Οικολόγων και άλλων πολιτικών κινήσεων με στόχο μια προοδευτική διακυβέρνηση.

Όλοι πια αντιλαμβανόμαστε ότι η εφαρμογή με τόση ευλάβεια των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών από τους συγκυβερνώντες ως αποτέλεσμα δεσμεύσεων απέναντι στην τρόικα, μετατρέπουν την Ελλάδα σε μια παρακμάζουσα χώρα. Έναν παράδεισο για τους λίγους και ξένους και έναν “καιάδα” για τους Έλληνες. Σήμερα ξεπουλιέται ο δημόσιος πλούτος, παραχωρούνται δημόσιες λειτουργίες και υπηρεσίες σε ιδιώτες (Παιδεία, Υγεία, Ασφάλιση), απολύονται άκριτα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, ισοπεδώνεται το Κοινωνικό Κράτος στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και των δήθεν μεταρρυθμίσεων. Γι’ αυτό και το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών, και μάλιστα η νέα γενιά, δεν μπορεί να απολαύσει τα αγαθά και τις αξίες που συγκροτούν μια κοινωνία.

Εμείς ως Κοινωνική Συμφωνία φιλοδοξούμε να συμβάλουμε στην κινητοποίηση όλων εκείνων των δυνάμεων που πιστεύουν πως πρέπει να δοθεί τέλος στην υποτέλεια της χώρας και τη φτωχοποίηση του λαού.

Η Κοινωνική Συμφωνία με τα νέα της εκλεγμένα όργανα θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα των αδικημένων διότι ο πόνος, η εξαθλίωση, η αδικία και η απόγνωση που βιώνουν οι άνθρωποι δεν μας επιτρέπουν να μείνουμε αδρανείς. Και δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς στην κυριαρχία της άποψης ότι η οικονομία αποφασίζει για το μέλλον των λαών.

Το χρέος μας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας έναντι της τυραννικής δύναμης των αγορών μας οπλίζει με δύναμη διότι θέλουμε να υπηρετήσουμε τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Σχόλια

Απόψεις