Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη TRAVEL WEST FORUM 2025
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Μία πίτσα για τον Χριστόδουλο Ξηρό»

«Μία πίτσα για τον Χριστόδουλο Ξηρό»

Ερευνα μέχρι και σε εταιρείες delivery μελετά η ΕΛ.ΑΣ

Την τακτική μία «πίτσα για τον... Χριστόδουλο Ξηρό» σκοπεύει να εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό του 56χρονου καταζητούμενου, περίπου 12 χρόνια μετά την αντίστοιχη έρευνα που είχε γίνει για να βρεθεί το κρησφύγετο του άφαντου τότε Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η ΕΛ.ΑΣ πιθανόν θα ζητήσει πληροφορίες από τους πολίτες για συνεχείς διανομές φαγητού από delivery σε συγκεκριμένα διαμερίσματα, για «ασαφείς» ενοικιάσεις σπιτιών το τελευταίο χρονικό διάστημα, για πολυήμερη φιλοξενία αγνώστων ατόμων για ύποπτες κινήσεις και άλλες παρόμοιες πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν στην αποκάλυψη του κρησφύγετου του 56χρονου, πρώην μέλους της 17Ν.

Ακόμη δεν μπορεί να αποκλεισθεί η περίπτωση επικήρυξής του, όπως είχε συμβεί και με άλλους αντιεξουσιαστές ή ποινικούς. Η πρόσκληση στους πολίτες για να παρέχουν σχετικές πληροφορίες αναμένεται να υπάρξει τα επόμενα 24ωρα μόλις οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες εντοπισμού του άφαντου Χριστόδουλου Ξηρού ζητώντας σχετικές πληροφορίες από τον κύκλο των συγγενών του αλλά και από κάμερες και καταγραφές κινητής τηλεφωνίας.

Η ίδια ακριβώς μέθοδος με έρευνες ακόμη και σε εστιατόρια εφαρμόσθηκε για να βρεθεί το άγνωστο κατάλυμα του «Λουκά» της 17Ν -ένα χρονικό διάστημα διέμενε σε σκηνή στο Αγκίστρι- ο οποίος παραδόθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής το πρωί της 5ης Σεπτεμβρίου 2002, ύστερα από 75 σχεδόν ημέρες αναζήτησης από τις διωκτικές αρχές. Και τότε οι αστυνομικές αρχές δεν είχαν εκδώσει ένα απλό δελτίο αναζήτησης του Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά είχαν ζητήσει από το κοινό να δίνει πληροφορίες για τις διαδικασίες ενοικίασης κατοικιών μέχρι και για τον τρόπου που… εύρισκε φαγητό ο άφαντος 44χρονος μαθηματικός. Στην τότε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ ζητούνταν ανάμεσα στα άλλα και πληροφορίες για «μετακίνηση με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κυρίως με ταξί ατόμου που έχει ύποπτη συμπεριφορά». Ακόμη είχαν δημοσιοποιηθεί φωτογραφίες με ενδεχόμενες «μεταμφιέσεις» τουΚουφοντίνα.

Πρόκειται για τακτική που είχε εφαρμοσθεί και είχε αποδώσει καρπούς στις έρευνες της γερμανικής αστυνομίας για την εξάρθρωση της οργάνωσης «Μπάαντερ Μάινχοφ» όπως και στην περίπτωση της δράσης των Ερυθρών Ταξιαρχιών. Σε συνδυασμό μάλιστα με πληροφορίες που αντλούνται από ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ για κλειστά διαμερίσματα με καταναλώσεις ηλεκτρικού, νερού κλπ. Ωστόσο, όπως ανέφεραν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, «η μεγάλη διαφορά στις περιπτώσεις αναζήτησης των Δημήτρη Κουφοντίνα το 2002 και του Χριστόδουλου Ξηρού το 2014 είναι -πέρα από τους χαρακτήρες και τις δυνατότητες των δύο αναζητουμένων- και η διαφορετική "φάση" στις οποίες βρίσκονται οι ένοπλες οργανώσεις αλλά και η ΕΛ.ΑΣ.

Το 2002 το σύστημα των ένοπλων οργανώσεων ήταν αιφνιδιασμένο από τον τραυματισμό του Σάββα Ξηρού και "κτυπημένο" από τις σαρωτικές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. Ετσι το σύστημα υπόθαλψης του Δημήτρη Κουφοντίνα ήταν προβληματικό. Σήμερα όμως θεωρείται ότι ένα μέρος του αντάρτικου πόλης είχε ανασυνταχθεί και υπήρχε μεγάλη προεργασία της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις