Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε καρναβαλικούς ρυθμούς από το πρωί η πόλη – Στο Δημαρχείο το Καρναβαλικό Λάβαρο – Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις - ΦΩΤΟ & BINTEO

Πάτρα: Σε καρναβαλικούς ρυθμούς από το π...

Τί θα συμβεί μέχρι το βράδυ

Σε άκρως καρναβαλικούς ρυθμούς κινείται από το πρωί του Σαββάτου η Πρωτεύουσα του Καρναβαλιού, η Πάτρα. Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος καθώς και ο Τελάλης που ανακοινώνει την είδηση της Έναρξης σε κάθε γωνιά της πόλης, έχουν βάλει τον κόσμο στο κλίμα και του δίνουν μια πρόγευση για όσα θ’ ακολουθήσουν μέχρι το βράδυ.

Περίπου στις 13:00 ο Τελάλης, με την καρναβαλική του συνοδεία και τους σοκολατορίχτες κατέληξαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο και παρέδωσαν στο Δήμαρχο Γιάννη Δημαρά το Λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2014, το οποίο θα παραμείνει στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 2 Μαρτίου.

ΟΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Μετά το μεσημεριανό διάλειμμα, οι δράσεις θα συνεχιστούν το απόγευμα γύρω στις 19.00 και το κυρίως μέρος τους στη σκηνή της πλατείας Γεωργίου Α΄.

Η παρλάτα «Μπούλες» του Κωνσταντίνου Μάγνη και με τη συμμετοχή των Τζίμη Πολίτη και Γιάννη Πετρούτσου, θα έχει συνεκτικό ρόλο συνδέοντας τα δρώμενα και θα σχολιάζει με περιπαικτική καρναβαλική και σκωπτική διάθεση. Η συναυλία της 29μελούς Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης» μαζί με λυρικούς τραγουδιστές από το Studio Όπερας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας (Νικόλα Μαραζιώτη, Λίνα Γερονίκου, Αλίκη Ζαφείρη, Θεοδώρα Ζήκου, Μαριέττα Σαρρή), που θα παρουσιάσουν ιταλικές καντσονέτες και ταραντέλες, το σόου με φωτιές «Saltibagos on Fire» από την ομάδα θεάτρου δρόμου X-Saltibagos και χορός Jungle από τη Σχολή Χορού Ελευθερίας Τσαφούλια θα δώσουν το κλίμα και θα προθερμάνουν την ατμόσφαιρα ανεβάζοντας το θερμόμετρο της διασκέδασης και του κεφιού.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ

Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς στο πλαίσιο του τελετουργικού στις 20.30  θα κηρύξει την επίσημη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2014, πλαισιωμένος από τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Κωνσταντίνο Τρίγγο και την καλλιτεχνική διευθύντρια του Πατρινού Καρναβαλιού Μαρία Κουρμπανά.

Με τη δέουσα «καρναβαλική» επισημότητα και μέσω πυροτεχνημάτων που θα φωτίσουν την πατραϊκή νύχτα, η χαρμόσυνη είδηση της έναρξης του Καρναβαλιού θα στείλει μήνυμα αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα. Μήνυμα ελπίδας και χαράς από τον κορυφαίο στο είδος του θεσμό της χώρας.

ΟΙ ΜΕΛΙSSES

Το κέφι θα κορυφωθεί με τη συναυλία του μοντέρνου, δημοφιλούς, νεανικού συγκροτήματος ΜΕΛΙSSES που θα πραγματοποιηθεί στις 20.45 στην πλατεία Γεωργίου A΄ και αναμένεται να ενθουσιάσει τους πολυάριθμους φίλους του γκρουπ με τους pop και χορευτικούς ήχους τους και τις μεγάλες επιτυχίες τους.

*Το πάρτυ και το καρναβαλικό κέφι θα διαρκέσουν μέχρι αργά τη νύχτα με τον Dj set από τον Gοgo, που θα αναλάβει τη διασκέδαση στην πλατεία.

Παρουσιάστρια των δράσεων της Ημέρας Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2014 στην πλατεία Γεωργίου Α΄ θα είναι η Κατερίνα Τσουκαλά.

Σημαντική θα είναι και η συνεισφορά των εθελοντών (Ομάδας Ε του Δήμου Πατρέων και εθελοντές του Πατρινού Καρναβαλιού).

Το σχεδιασμό και την επιμέλεια της Γιορτής της Ημέρας Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2014 υπογράφει ο Πατρινός σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης.

H Ημέρα Έναρξης θα βιντεοσκοπηθεί και επιλεγμένα στιγμιότυπά της θα μεταδοθούν τηλεοπτικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις