Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Πάτρα: Κέφι και χορός μέχρι το πρωί από τον Φάρο Ποντίων

Πάτρα: Κέφι και χορός μέχρι το πρωί από ...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε και φέτος, ο ετήσιος χορός του Φάρου Ποντίων Πατρών,  που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο, στον κατάμεστο  πολυχώρο εκδηλώσεων  «εις το ΕΠΑΚΡΟΝ»,  που βρίσκεται στις πλαγιές του Μιντιλογλίου, με θέα τον Πατραϊκό.

Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η αίθουσα κατακλύστηκε, κυριολεκτικά, από μέλη, φίλους, χορευτές και χορεύτριες. Όσοι παρευρέθηκαν, απόλαυσαν μια όμορφη βραδιά,  με πολύ και παραδοσιακή ποντιακή μουσική, τραγούδια και χορούς και  γλέντησαν με την ψυχή τους, υπό τους ήχους της λύρας, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, σ΄ ένα ζεστό, φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον.

Οι εξαιρετικοί μουσικοί, νέα παιδιά που διατηρούν και συνεχίζουν την παράδοση, ταξίδεψαν από  τον Τετράλοφο Κοζάνης και συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία  της βραδιάς. Στη λύρα και το αγγείο ήταν ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο Τάσος Παρχαρίδης και ο Γιάννης Φιλιππίδης στο τραγούδι, ενώ με το νταούλι συνόδευσε ο Νίκος Φιλιππίδης.

Τα μέλη των χορευτικών τμημάτων (μικρό χορευτικό συγκρότημα, αρχαρίων, προχωρημένων και  μεγάλο  χορευτικό συγκρότημα), παρουσίασαν χορούς, ταξιδεύοντας τους παρευρισκόμενους , σε πολλές περιοχές του Πόντου και του Καυκάσου (Τραπεζούντα, Νικόπολη, Κιουμουσ Ματέν, Καρς, Ακ Νταγ Ματέν,  Πλάτανα,  Αργυρούπολη), υπό την καθοδήγηση του καταξιωμένου χοροδιδασκάλου τους, Κωνσταντίνου Παυλίδη.

Το δικό τους χρώμα στην εκδήλωση, έδωσαν τα μικρά παιδιά του χορευτικού, με την παρουσίαση ενός παραδοσιακού ποντιακού παιχνιδιού, που ονομάζεται Τίμι - Τίμι ή και Πάπο πέρι, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων.

Επίσης, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι  του Δήμου Πατρέων, Γιώργος Σιγαλός, Παναγιώτης Βαφέας και Χαράλαμπος Στανίτσας με τις συζύγους τους, ο π. πρόεδρος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής, Δημήτρης Δημητρόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και περιχώρων Θόδωρος Τουλγαρίδης, ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς του προέδρου του συνδέσμου, Κώστα Πελετίδη.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View