Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πατρινό Καρναβάλι 2025 TRAVEL WEST FORUM 2025 ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πούτιν: Ανεξάρτητη η Κριμαία

Πούτιν: Ανεξάρτητη η Κριμαία

Αγνοεί τις πιέσεις της Δύσης

Αγνοώντας τις πιέσεις της Δύσης, ο Βλ. Πούτιν υπέγραψε χθες διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία της Κριμαίας. Σήμερα στις 3 μ.μ. ώρα Μόσχας, ο Ρώσος πρόεδρος αναμένεται να μιλήσει ενώπιον του ρωσικού κοινοβουλίου και να ανακοινώσει τις περαιτέρω κινήσεις του για την Κριμαία.

Λίγες ώρες νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε δημοσιοποιήσει την πρότασή του για το νέο Σύνταγμα της Ουκρανίας, το οποίο ουσιαστικά προβλέπει την ομοσπονδιοποίηση της χώρας.

Παράλληλα σήμερα ο Βλ. Πούτιν αναμένεται να παρουσιάσει τις απαντήσεις του σε Ε.Ε. και ΗΠΑ, οι οποίες ενέκριναν και τυπικά χθες τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Η Ε.Ε. «παγώνει» τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τη βίζα 21 προσώπων (10 Ρώσων πολιτικών, ανάμεσά τους και της Β. Ματβιένκο που έκανε λόγο για «πολιτικό εκβιασμό», 3 στρατιωτικών και 8 παραγόντων της Κριμαίας), ενώ η Ουάσιγκτον λαμβάνει ανάλογα μέτρα εις βάρος 11 ατόμων.

Εν τω μεταξύ, έχουν αρχίσει οι απειλές για περαιτέρω κυρώσεις, τις οποίες οι ηγέτες των «28» θα συζητήσουν στη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στις 20-21 Μαρτίου.

Πάντως, καθώς η υπόθεση της Κριμαίας έχει ουσιαστικά τελειώσει, τα πάντα θα κριθούν από το αποτέλεσμα του διπλωματικού bra de fer που αφορά τόσο την τύχη των ανατολικών περιοχών της Ουκρανίας, που ενδιαφέρουν άμεσα τη Μόσχα, όσο και το γενικότερο πλέγμα των σχέσεων της Δύσης με τους Ρώσους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις