Το Σάββατο 22 Μαρτίου
Η επιτυχημένη πορεία του νέου βιβλίου των εκδόσεων Γιάννη Πικραμένου συνεχίζεται. Η βιογραφία του Ίωνα Δραγούμη με τίτλο «Δεν έκαμα στη ζωή ό,τι ήθελα, μα τόσο μπόρεσα!» της Μίτσης Πικραμένου, μετά από τις προηγούμενες παρουσιάσεις στο ιστορικό βιβλιοπωλείο Libro της πλατείας Κολωνακίου στην Αθήνα και στο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ+ στην Πάτρα, θα παρουσιαστεί και πάλι στην Αθήνα, στο Δημαρχείο της Γλυφάδας, το Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014 και ώρα 18.30.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η ιστορικός Ανδρονίκη Χρυσάφη, ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος του πολιτιστικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Νίκος Βατόπουλος και η δημοσιογράφος Ρίτσα Μασούρα. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συγγραφέα.
Το βιβλίο, στηριγμένο σε πλούσιο αρχειακό υλικό και μεγάλη προσωπική έρευνα της συγγραφέως, παρουσιάζει την τριπλή ιδιότητα του Ι. Δραγούμη, του διπλωμάτη, του πολιτικού αλλά και του πνευματικού ανθρώπου, με φόντο την προσωπική του ζωή και τα πολυποίκιλα θέματα που τον απασχόλησαν. Η βιογραφία, γραμμένη σε πρώτο πρόσωπο, αποκτά μυθιστορηματικό ενδιαφέρον και δίνει έμφαση στο πώς ο ίδιος αντιλαμβανόταν την πραγματικότητα, ενώ μέσα από την πένα της συγγραφέως αναδεικνύεται το πλαίσιο όλης της μεταβατικής εποχής στη στροφή από τον 19ο στον 20ό αιώνα.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr








