Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα: "Μάγεψε" φέτος η Activetrip - Κοσμοσυρροή και εορταστική ατμόσφαιρα - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: "Μάγεψε" φέτος η Active...

Στο Βέσο Μάρε

Αφήνοντας και φέτος άριστες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής ( 6 Απριλίου) η 7η Έκθεση Τουρισμού Activetrip που πραγματοποιήθηκε επί τρεις ημέρες στην αίθουσα Αίγλη της Veso Mare.

Οι χιλιάδες επισκέπτες κάθε ηλικίας (σημειωτέον ότι η είσοδος όπως κάθε χρόνο ήταν δωρεάν), είχαν μόνο ενθουσιασμό να εκφράσουν για την άψογη οργάνωση, το ενδιαφέρον περιεχόμενο των περιπτέρων της Έκθεσης, για το φιλόξενο και εορταστικό κλίμα που ήταν διάχυτο επιβεβαιώνοντας ότι ο θεσμός αυτός έχει πλέον καταξιωθεί στην συνείδηση όλων.

Ξεχωριστή επιτυχία σημείωσαν και φέτος οι αναβαθμισμένες παράλληλες εκδηλώσεις, ενώ κοσμοσυρροή κατέγραψαν και όσα απολαυστικά …..συνέβησαν στο πλαίσιο του ένθετου Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας με την συμμετοχή για πρώτη φορά και μελών Συλλόγων αλλοδαπών (όπως Ρουμάνων, Ρώσων, Αλβανών, Βουλγάρων και Φιλιπιννέζων) που ενθουσίασαν εκτός από τις γαστριμαργικές δημιουργίες τους, επιπλέον και με τις χορευτικές επιδείξεις τους.

Τον έντονο διεθνή χαρακτήρα της Έκθεσης σφράγισε και η ενεργός συμμετοχή των προξενείων Σλοβακίας, Ολλανδίας, Ελβετίας, Γερμανίας και Ρουμανίας σε ειδικό περίπτερο.

Η εκδήλωση των εγκαινίων Σημαντική παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων, σημειώθηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων το πρωί του Σαββάτου. Συγκεκριμένα έδωσαν το παρών, ο Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδος-Πελοποννήσου-Ιονίου Γιώργος Διδασκάλου, ο οποίος εστίασε στην σπουδαιότητα και του οικοτουρισμού, ενώ για την έκθεση είπε ότι αποτέλεσε για αυτόν μια ευχάριστη έκπληξη .

Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ο οποίος ευχήθηκε με την σειρά του να διατηρηθεί και να συνεχιστεί ο επιτυχημένος θεσμός της Activetrip.

Όσοι παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα κατατοπιστικό βίντεο από τον Καθηγητή Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Χελμού- Βουραικού, Γρηγόρη Ιατρού, που μίλησε με θέμα « Βιοποικιλότητα και Οικοτουρισμός».

Στη συνέχεια και στο πλαίσιο ενός συμβολικού αφιερώματος, στα 10 χρόνια λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου προβλήθηκαν σχετικά βίντεο ενώ, ο δημοσιογράφος Ανδρέας Α.Βρης , ως συντονιστής, ανέφερε σαν μήνυμα ότι πρέπει όλοι να «ξανά ανακαλύψουμε το μεγάλο αυτό τεχνολογικό επίτευγμα που αποτελεί και μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα για την περιοχή αλλά και για την χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο». Τιμητική διάκριση στον Π. Παπανικόλα Θετικής αποδοχής έτυχε ως επίλογος των εγκαινίων η απονομή τιμητικής διάκρισης στον Παναγιώτη Παπανικόλα, Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Γέφυρας Α.Ε .

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κύριος Παπανικόλας αφού ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε από του διοργανωτές, προανήγγειλε σειρά νέων πρωτοβουλιών συνεργασίας με τους φορείς της περιοχής, προς όφελος της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

Ενός λεπτού σιγή για τον Γιάννη Καραλή Λίγο νωρίτερα και κατά την έναρξη των εγκαινίων και αφού έγινε αναφορά στην προσωπικότητα του εκλιπόντος διαπρεπή Πατρινού δημοσιογράφου Γιάννη Καραλή τηρήθηκε στην μνήμη του ενός λεπτού σιγή που συμπληρώθηκε με την αναφώνηση «αθάνατος».

Ποιοι έδωσαν το παρόν Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν επίσης, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Γ.Γ επικοινωνίας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανδρέας Κατσανιώτης, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Σιγαλός, Χαράλαμπος Στανίτσας, Ανδρέας φίλιας, Χάρης Μασσαράς, Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη, και Ν.Τραχάνης της Δυτικής Αχαΐας. Οι πολιτευτές της ΝΔ, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος και Νατάσσα Ράγιου, οι δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και υποψήφιοι δήμαρχοι Κώστας Χριστόπουλος, Βίβιαν Σαμούρη, Νίκος Τζανάκος και Δημήτρης Πεφάνης, πρώην αντιδήμαρχος. Ο πρόεδρος Πολιτιστικού Οργανισμού Νίκος Κωστόπουλος, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Δυτικής Ελλάδος Τρύφων Φωτόπουλος, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Γέφυρας Ρίου –Αντιρρίου Α.Ε Γιάννης Φρέρης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙ.ΠΕ Κώστας Κυριακόπουλος, ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, Ανδρέας Μανωλόπουλος, η Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας Νανά Πατρώνη και ο δικηγόρος και βραβευμένος συγγραφέας, Βασίλης Λαδάς, οι πρόξενοι Φαίδων Κουνινιώτης (Σλοβακίας), Βασίλης Κυριακόπουλος (Ολλανδίας), Ανδρέας Παπαδόπουλος (Γερμανίας), Φελιτσιτά Μητροπούλου(Ελβετίας), Μαριάννα - Βαλέρια Κρατσιούν (Ρουμανίας) και Τασία Μανωλοπούλου-Νικολοπούλου (Φιλιππίνων).

Επίσης την Έκθεση επισκέφθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαίας Πλάτων Μαρλαφέκας και ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Κώστας Σπαρτινός.

Ο κατάλογος των εκθετών που συμμετείχαν: Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δ. Ελλάδος-Πελοποννήσου-Ιονίου, Αχαΐα Clauss, Αγροπεριβαλλοντική Ομάδα Βιοκαλλιεργητών Δ.Ελλάδος (Μεσολόγγι), Αυτοκινητιστικός Όμιλος , Agrino Bistro, Αχαϊκό Εντελβάις, Achaia snails, Friesland Campina, Δημοτική βιβλιοθήκη-Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων, Δήμος Δυτικής Αχαΐας, Δήμος Ερυμάνθου, Δήμος Καλαβρύτων, Δήμος αιγιαλεία, ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Ένωση Ξενοδόχων Πατρών, Εκδόσεις “το δόντι”, Επιμελητήριο Αχαΐας, Εργαστήρι Σάντα-Σχολή Μαγειρικής, Θετική φωνή-άνθρωποι+HIV, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών, Κουνινιώτης, Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, Λουκουμοποιια Κούλου, Λέσχη Φίλων Βέσπας Αχαΐας,Λέσχη 4χ4 Πάτρας- skarta 100, Λέσχη Αλεξιπτωτιστών Πλαγιάς , Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ, Μουσείο Τύπου ΕΣΗΕΠΗΝ, Ξενώνας Θουκυδίδης- παραδοσιακό καφενεδάκι «στέρνα» (Καπέσοβο Ζαγοροχώρια), Οινομεσσηνιακή (Καλαμάτα), Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, Πατραϊκός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών, Προξενικό Σώμα Πάτρας (προξενεία Γερμανίας, Ολλανδίας, Σλοβακίας, Ελβετίας), Πυξίδα - diving sports club, Σχολή ιππασίας Πατρών, «Τρίτωνας» - Αθλητικός Σύλλογος (Αγρίνιο), Τεντούρα Κάστρο Γ. Χάχαλης. Την Έκθεση διοργάνωσε το Κέντρο Επιχειρηματικής Επικοινωνίας και Προβολής ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΔΕΠΙΝ και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων. Είχε επίσης την υποστήριξη του HATTA, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του Επιμελητηρίου Ηλείας και χορηγούς πολλές γνωστές επιχειρήσεις και οργανισμούς, μεταξύ των οποίων η Γέφυρα ΑΕ, ο Ο.Λ.ΠΑ. η Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ, η Minoan Lines και Grimaldi Lines, το Υπεραστικό Κτελ Αχαΐας, η Arte Creative Team, το ξενοδοχείο Αστήρ η Veso Mare και τα Ster Cinemas και τα S/M Κρόνος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά