Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στο Στέκι της Κίνησης " Πρόταση" στην Πάτρα, θα προβληθεί "Το Λιμάνι της Χάβρης" του Άκι Καουρισμάκι

Στο Στέκι της Κίνησης " Πρόταση&quo...

Αυτή την Παρασκευή 11/4/2014, στις 8 το βράδυ

Το αξιόλογο κοινωνικό φιλμ «Το Λιμάνι της Χάβρης - Le Havre» του 57χρονου Φιλανδού κινηματογραφικού δημιουργού Άκι Καουρισμάκι, παραγωγής του 2011 και διάρκειας 93 λεπτών, θα προβληθεί στο Στέκι της Κίνησης Πρόταση, στην οδό Σαρανταπόρου, στην Πάτρα αυτή την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 στις 20.00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η ταινία που θίγει εύστοχα το μεταναστευτικό πρόβλημα, είναι ακατάλληλη κάτω των 13 ετών.

Πρόκειται για μία Γαλλική κατ’ ουσία παραγωγή, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου και αγαπημένου από τους σινεφίλ, δημιουργού Άκι Καουρισμάκι με πρωταγωνιστές τους Αντρέ Βιλμς, Κάτι Ούτινεν, Ζαν-Πιερ Νταρουσέν.

Ένας μεσήλικας λούστρος περιθάλπει και δίνει καταφύγιο σε έναν νεαρό Αφρικανό, παράνομο μετανάστη, τον οποίο αναζητά η αστυνομία.

Όπως είχε γράψει το περιοδικό Αθηνόραμα, με αναφορές στο παλιό Γαλλικό σινεμά, τον Κάπρα, τον Μπάστερ Κίτον, τον Τριφό και τον Πιέρ Ετέξ (στο ρόλο του γιατρού) αλλά και τον Καρλ Μαρξ, με μπλουζ και ροκ εντ ρολ ήχους, με μια μαγική παλέτα παλ χρωμάτων και μια συγκινητική νοσταλγική διάθεση, ο Άκι Καουρισμάκι επιβεβαιώνει την πολύτιμη αξία της βγαλμένης κατευθείαν από το βωβό σινεμά εκφραστικής λιτότητας.

Η ταινία έχει τιμηθεί με το Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών στις Κάνες και θεωρήθηκε από πολλούς, ένα μινιμαλιστικό, αισιόδοξο και πολύχρωμο κοινωνικό δράμα, από τα απολαυστικότερα του Φιλανδού δημιουργού.

*Το Στέκι της Κίνησης "Πρόταση" για έναν άλλο τρόπο ζωής, βρίσκεται στην οδό Σαρανταπόρου 20, τηλ:2610 451 790.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture