Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Δείτε Φωτό από την λαμπερή βραδιά των εγκαινίων της έκθεσης του Νικόλα Γερασιμόπουλου στον "Παλίσσανδρο" της Πάτρας

Δείτε Φωτό από την λαμπερή βραδιά των εγ...

Την περασμένη Παρασκευή το βράδυ - Έδωσαν το παρών πολλοί γνωστοί Πατρινοί

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του γνωστού Πατρινού δημιουργού Νικόλα Γερασιμόπουλου στην αίθουσα τέχνης «Παλίσσανδρος», στο κάτω μέρος της οδού Ερμού, στην Πάτρα.

Παρουσία πολλών φιλότεχνων που παρά το βροχερό καιρό έσπευσαν να δουν τις δημιουργίες του καλλιτέχνη, πραγματοποιήθηκε η όμορφη βραδιά των εγκαινίων της πρώτης ατομικής έκθεσης του Νικόλα Γερασιμόπουλου.

Σε μια γωνιά της οδού Ερμού ο Νικόλας Γερασιμόπουλος σε αυτή την πρώτη του έκθεση, αποπειράται να αποτυπώσει στον καμβά την υπέροχη, σύνθετη και μοναδική γυναικεία φύση. Με μικτή τεχνική σε ένα «γυμνό» φόντο αποτυπώνει την ντυμένη γυναικεία φιγούρα. Η ενδυμασία των γυναικών στα έργα του καλλιτέχνη, θα μπορούσε να πει κανείς ότι πηγάζει από τις παραδοσιακές Ιαπωνικές γυναικείες φορεσιές, αλλά φέρνει στο νου και κοστούμια θεατρικών παραστάσεων.

Άλλοτε στιβαρές και αυστηρές, άλλοτε ανάλαφρες και παιγνιώδεις, αλλά πάντοτε μυστηριώδεις και ερωτικές, οι γυναίκες του Νικόλα Γερασιμόπουλου σας προ(σ)καλούν να τις ανακαλύψετε!

Ο Νικόλας Γερασιμόπουλος έχει γεννηθεί στην Πάτρα πριν από 44 χρόνια. Σπούδασε διακοσμητική στην ΑΚΤΟ. Για τα επόμενα έξι χρόνια μαθήτευσε στο εργαστήρι κατασκευής κορνίζας του Κ. Χαραλαμπόπουλου στην Πάτρα.

Το 1995, και ενώ συνεχίζει να ασχολείται με την τέχνη της κορνίζας δημιουργεί την αίθουσα τέχνης «Παλίσσανδρος», ένα χώρο που γρήγορα αναδεικνύεται σε σημείο συνάντησης των σύγχρονων τάσεων, φιλοξενώντας εκθέσεις Πατρινών και όχι μόνο καλλιτεχνών.

Το 1999 συνεργάστηκε με τη Μονή Αγίας Λαύρας και οργάνωσε την έκθεση των χειρογράφων της Ελληνικής Επανάστασης, που φυλάσσονται στη μονή. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τις διακοσμητικές εφαρμογές σε χώρους (σπίτια, καταστήματα, χώρους ψυχαγωγίας) και την αποκατάσταση ξυλόγλυπτων επιφανειών (τέμπλα) σε ναούς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Χορηγός της έκθεσης είναι η εταιρεία SMIK INTELLIGENT LIVING και η ΑCHAIA CLAUSS. Χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης είναι η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ (www.koinotopia.gr). Οι φωτογραφίες είναι από τον διαδικτυακό τόπο του PressME DOLL – pressmedoll.gr της δημοσιογράφου Ανδρομάχης Μπακοπούλου.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 – 14:00 / 18:30 – 21:00 έως και το Σάββατο 26 Απριλίου 2014.

*Στην βραδιά των εγκαινίων παρέστησαν μεταξύ άλλων ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Πολίτης, ο δικηγόρος Ηλίας Στεφανόπουλος, ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης, ο εικαστικός δημιουργός Παναγιώτης Καρώνης, μέλος της ΚοινοΤοπίας, η Λουκία Σιμονοβίκη, η Κατερίνα Παπαδημητρίου και ο Σωκράτης Παράσχης, ο Βασίλης Καρύδας που είναι συνιδιοκτήτης του «Παλίσσανδρου» μαζί με τον Νικόλα Γερασιμόπουλο, ο φωτογράφος και ξεναγός Κωνσταντίνος Κάνιστρας, ο ζωγράφος Νίκος Πρέσσας, η υποψήφια Δήμαρχος Πατρέων Βίβιαν Σαμούρη, η Μόιρα Κοντογιάννη, η Φραγκούλα Γεώρμα, η Ανθούλα και η Αμαλία Μέντη, κ.α.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View