Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Να δημιουργηθεί δίχτυ προστασίας για όσους έχουν ανάγκη… και είναι πολλοί!

Να δημιουργηθεί δίχτυ προστασίας για όσο...

Του Άγγελου Τσιγκρή Δικηγόρου – Καθηγητή Εγκληματολογίας

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία για τη φτώχεια στη χώρα μας και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε. που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, το ποσοστό των Ελλήνων που πληρούσε ένα από τα κοινοτικά κριτήρια για τον κίνδυνο φτώχειας ανήλθε στο 31%, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. ήταν 24,3%. Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Βουλγαρία με 49,1% και στη Ρουμανία με 40,3%.

Ειδικότερα, τα κριτήρια της Ε.Ε. με τα οποία καθορίζεται ο κίνδυνος φτώχειας είναι το ύψος του εισοδήματος (αν είναι κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος), η έλλειψη ορισμένων βασικών μέσων διαβίωσης (όπως δυσκολίες στην καταβολή του ενοικίου και κοινόχρηστων, προβλήματα θέρμανσης) και η υψηλή ανεργία.

Στην Ιρλανδία ο κίνδυνος φτώχειας έφτασε στο 29,4%, στην Ιταλία το 28,2%, στην Ισπανία το 27,0% και στην Πορτογαλία το 24,4%.

Τα μικρότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Ολλανδία με 15,7%, το Λουξεμβούργο με 16,8%, την Αυστρία με 16,9%, τη Φινλανδία 17,2%. Στη Γερμανία ήταν 19,9% και στη Γαλλία 19,3%.

Η χώρα μας βιώνει μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση με δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις.

Τρία εκατομμύρια Έλληνες ζουν με λιγότερα από 470 ευρώ μηνιαίως, ενώ ένα (1) στα πέντε (5) παιδιά ζει επίσης κάτω από τα όρια της φτώχειας. Οι άστεγοι έφτασαν τους 20.000.
Πολλοί ανώνυμοι συμπολίτες μας προσφέρουν αθόρυβα τη βοήθειά τους και σώζουν καθημερινά πολλούς συνανθρώπους μας.

Ωστόσο και η Πολιτεία οφείλει να κάνει το χρέος της και να επωμιστεί την ευθύνη που της αναλογεί, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας για αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη… και είναι πολλοί.
Εύχομαι σε όλους και σε όλες Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση….

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις