Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μία μυθιστορηματική βιογραφία για την βασίλισσα Φρειδερίκη, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τετράγωνο και αναμένεται να συζητηθεί πολύ

Μία μυθιστορηματική βιογραφία για την βα...

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση τον Ιανό της Αθήνας στις 8 Μαίου 2014

Την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 , στις 8:30μμ στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ στην οδό Σταδίου 24, στην Αθήνα, αναμένεται να γίνει η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Φρειδερίκη, το κορίτσι που θα γινόταν βασίλισσα», μία ενδιαφέρουσα μυθιστορηματική βιογραφία που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τετράγωνο του Νίκου Μουρατίδη.

Το βιβλίο υπογράφει η συγγραφέας Νέλλη Ξενάκη και αφορά όπως μαρτυρά ο τίτλος του, στην προσωπικότητα της Βασίλισσας Φρειδερίκης.

Πρόκειται για ένα καινούργιο βιβλίο για την πιο περίεργη φυσιογνωμία της σύγχρονης Ελλάδας, που αναμένεται να συζητηθεί όσο κανένα άλλο. Περιγράφει τη γυναίκα που αγαπήθηκε από τον λαό και μισήθηκε από τους πολιτικούς, την γυναίκα που απ’ την μια λένε ότι έκανε ίντριγκες και σκοτεινές ραδιουργίες και από την άλλη δημιούργησε τις παιδουπόλεις, την «Φανέλα του στρατιώτη», για να συνδράμει τους Έλληνες στρατιώτες στο μέτωπο, έχτισε ορφανοτροφεία, προίκιζε τις άπορες κορασίδες..

«Το νέο διαδόθηκε αστραπιαία από στόμα σε στόμα. Από την αίθουσα του αυτοκράτορα και το φαντασμαγορικό κίτρινο δωμάτιο μέχρι την εσωτερική αυλή και τον πυργίσκο με τα αγάλματα και από εκεί πιο χαμηλά, στα μονοπάτια του δάσους, στο χωριό, σε κάθε σπίτι που επίσης περίμενε με αγωνία. Κορίτσι! Το μοναδικό ανάμεσα σε τέσσερα αγόρια, τα δύο είχαν προηγηθεί.

Εγγονή του Κάιζερ και τρισέγγονη της βασίλισσας Βικτωρίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Το γοερό κλάμα της έσπασε τη σιωπή, προκαλώντας ευτυχισμένα χαμόγελα και ταυτόχρονα την αθρόα προσέλευση των υψηλών προσωπικοτήτων, που έσπευσαν να χαιρετήσουν με ευχές και δώρα την άφιξή της.

Συνέπεσε όμως με το αδιέξοδο στο οποίο είχε βρεθεί ο πατέρας της, που όπως και οι υπόλοιποι πρίγκιπες των γερμανικών δυναστειών, υποχρεώθηκε ένα χρόνο μετά, μόλις έληξε ο Α΄ παγκόσμιος πόλεμος, να παραιτηθεί από μονάρχης και να παραχωρήσει το πριγκιπάτο και σταδιακά μέρος της περιουσίας του.

Η Φρειδερίκη Λουίζα Θύρα Βικτώρια Μαργαρίτα Σοφία Όλγα Σεσίλια Ισαβέλλα Χριστίνα, όπως ονομάστηκε σύμφωνα με το προτεσταντικό δόγμα, ήρθε στον κόσμο στις 18 Απριλίου 1917, φέροντας τους τίτλους της πριγκίπισσας του Αννόβερου, της πριγκίπισσας της Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας και της δούκισσας του Μπρούνσβικ- Λύνεμπουργκ.

Μικροσκοπική και καταγάλανη, έμοιαζε ευάλωτη και ανυπεράσπιστη μέσα σε αυτό το μπαρόκ επιβλητικό σκηνικό. Αλλά δεν ήταν. Και παρότι υπήρξε ένα μοναχικό παιδί, που απέφευγε την πολυκοσμία και προτιμούσε τα παιδιά του υπηρετικού προσωπικού για παρέα της, θα έβρισκε αργότερα τις ευκαιρίες για να αποδείξει και την κοινωνικότητά της και την ανεξάντλητη δύναμή της, αποκαλύπτοντας βέβαια και τις αδυναμίες της. Ως βασίλισσα της Ελλάδας».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture