Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού για τα έκτροπα της Τούμπας- «Ντροπή» για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού για τα ...

Ο κ. Ανδριανός παρέπεμψε στους κανονισμούς της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

«Ντροπή» για το ελληνικό ποδόσφαιρο χαρακτήρισε με δήλωσή του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, τα αίσχη που διαδραματίστηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη και στο γήπεδο της Τούμπας, στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

Ο κ. Ανδριανός παρέπεμψε στους κανονισμούς της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και εμμέσως πλην σαφώς είπε ότι ο αγώνας δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει εφόσον κρινόταν ότι δεν πληρούνταν οι κανόνες ασφαλείας, ενώ προανήγγειλε σύσκεψη με τους προέδρους των ΠΑΕ για μετά το Πάσχα και καυτηρίασε τη συμπεριφορά των διεθνών που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου.

Η δήλωση του κ. Ανδριανού:

«Τα όσα συνέβησαν χθες στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού είναι ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η δική μου θέση είναι δεδομένη και την έχω εκφράσει επανειλημμένα στο παρελθόν: υπάρχουν οι κανονισμοί της διοργανώτριας αρχής, τους οποίους όλοι οφείλουν να εφαρμόζουν.

Η ΕΠΟ έχει καταρτισμένους κανονισμούς, και πρέπει να τηρούνται οι προβλέψεις, όπως να μην ξεκινάει ο αγώνας υπό τέτοιες συνθήκες και σε κάθε περίπτωση να διακόπτεται οριστικά ή να εκκενώνονται οι κερκίδες, όταν συμβαίνουν επεισόδια.

Η Δικαιοσύνη και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως είναι αυτονόητο, θα προχωρήσουν άμεσα σε έρευνα για το πώς μπήκαν μέσα στο γήπεδο κροτίδες, καπνογόνα και άλλα αντικείμενα.

Αμέσως μετά το Πάσχα θα συγκαλέσω σύσκεψη με τους Προέδρους των ΠΑΕ και τους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε όλοι να τεθούν προ των ευθυνών τους.

Πρέπει όλοι να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να μη σηκωθούμε, πριν συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης. Και θέλω εδώ να επαναλάβω για μια ακόμη φορά πως ο νέος Αθλητικός Νόμος θα αντιμετωπίζει τα θέματα οπαδικής βίας με μεγάλη αυστηρότητα.

Σε κάθε περίπτωση είναι απαράδεκτο το φαινόμενο Έλληνες ποδοσφαιριστές να εκδηλώνουν απαράδεκτες συμπεριφορές, όταν μάλιστα αποτελούν μέλη της Εθνικής μας ομάδας. Τι μηνύματα περνάνε στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά που τους θεωρούν πρότυπά τους».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports