Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

/

Σία Αναγνωστοπούλου: Από τις τάξεις του Δ' Λυκείου της Πάτρας ως το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Σία Αναγνωστοπούλου: Από τις τάξεις του ...

Υποψήφια ευρωβουλευτής η Πατρινή Καθηγήτρια του Παντείου

Υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η Πατρινής καταγωγής Καθηγήτρια Σία Αναγνωστοπούλου, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες. Με σημαντική επιστημονική διαδρομή, κύρος στον χώρο των Γραμμάτων και με συνεπή πολιτική στάση στον χώρο της Αριστεράς, η κ. Αναγνωστοπούλου είναι από τα δυνατά ονόματα του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αθανασία (Σία) Αναγνωστοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Αποφοίτησε από το Δ’ Λύκειο Θηλέων της Πάτρας. Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές Ιστορίας στη Σορβόννη στο Παρίσι. Πήρε πτυχίο Τουρκικών Σπουδών από το Εθνικό Ινστιτούτο Ανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμών της Γαλλίας. Έλαβε τον διδακτορικό της τίτλο στην Ιστορία από τη Σχολή Ανώτατων Σπουδών στις Κοινωνικές Επιστήμες (Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales) στο Παρίσι.

Από το 1995 μέχρι το 2004 ήταν καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και από το 2004 μέχρι σήμερα στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει ως επισκέπτρια καθηγήτρια σε πολλά Πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Τουρκίας και της Αμερικής. Έχει γράψει πολλά βιβλία και άρθρα. Είναι μέλος των ΔΣ πολλών διεθνών οργανισμών και περιοδικών.

Είναι μέλος του ΔΣ της εφημερίδας «Αυγή», μέλος του ΔΣ του ραδιοφώνου «στο Κόκκινο» και μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου «Ν. Πουλαντζάς». Είναι αναπληρωματικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και μέλος της επιτροπής της Ακαδημίας Ευρωπαϊκής Ιστορίας, με έδρα το Παρίσι.

Μιλάει γαλλικά, αγγλικά, τουρκικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Εκλογές 2014