Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αμερικανικά στρατεύματα «θα αναπτυχθούν στην Πολωνία»

Αμερικανικά στρατεύματα «θα αναπτυχθούν ...

Αυξάνεται η ένταση στην περιοχή

Οι αρχές αναμένεται να ανακοινώσουν την επόμενη εβδομάδα την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Πολωνία με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ, σε ένα πλαίσιο που χαρακτηρίζεται από τις εντάσεις στη γειτονική Ουκρανία, επιβεβαίωσε Πολωνός υπουργός στην εφημερίδα Washington Post.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις στην αμερικανική εφημερίδα του υπουργού Άμυνας Τόμας Σιμόνιακ ο οποίος είχε συνάντηση την Πέμπτη με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσάκ Χέιγκελ, στρατιωτικοί υπεύθυνοι εργάζονται ήδη πάνω στις λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου κατά το οποίο η Πολωνία θα διαδραματίσει ένα ηγετικό ρόλο «υπό την αιγίδα των ΗΠΑ».

Όπως ανέφερε, Αμερικανοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν στις χώρες της Βαλτικής για να ενισχύσουν την παρουσία του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Απαντώντας σε ερώτηση που του έθεσε το Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι υπογράμμισε ότι εξετάζεται μια συγκεκριμένη σειρά μέτρων «προκειμένου να ενισχυθεί η ετοιμότητα επί εδάφους, στον αέρα ή στην θάλασσα στην Ευρώπη».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις