Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παγιώνεται στην ΕΛ.ΑΣ. η άποψη ότι πίσω από τη ληστεία στην Κλειτορία βρίκεται η ομάδα Μαζιώτη

Παγιώνεται στην ΕΛ.ΑΣ. η άποψη ότι πίσω ...

H ομάδα Μαζιώτη ενδεχομένως κατοικοεδρεύει κάπου στα κεντρικά της Πελοποννήσου

Οι αρχικές εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ ότι η ομάδα Μαζιώτη, πιθανότατα και ο ίδιος ο φυγόδικος τρομοκράτης, συνδέονται με κτύπημα ληστών σε τράπεζα της Κλειτορίας στην Αχαια, φαίνεται ότι θεμελιώνονται, και αποτελούν πλέον πεποίθηση της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας στο Κυριακάτικο "Βήμα", η ομάδα Μαζιώτη, που φέρει την ονομασία Ομάδα Λαικών Αγωνιστών, έχει πραγματοποιήσει έξι κτυπήματα σε τράπεζες στη ζώνη μεταξύ Αχαιας και Μεσσηνίας, ανάμεσά τους και τραπεζικό κατάστημα της Κλειτορίας, με σκοπό τη χρηματοδότηση της δράσης της, πρακτική που συνηθίζεται από τις τρομοκρατικές ομάδες ήδη από τη δεκαετία του '80.

Αλλωστε, οι αρχές θεωρούν βέβαιο ότι μεταξύ τρομοκρατικών πυρήνων και κακοποιών του κοινού ποινικού νόμου δεν υπάρχουν ξεκάθαρες διαχωριστικές γραμμές. Εδώ και καιρό κοινοί κακοποιοί εμφανίζουν τη δράση τους ως αντισυστημική, και αυτό επέτρεψε την προσέγγιση και τη συνεργασία με τους ένοπλους πρωταγωνιστές της "αντικρατικής πάλης", αναβαθμίζοντας την επιχειρησιακή δυνατότητα των τελευταίων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ομάδα Μαζιώτη ενδεχομένως κατοικοεδρεύει κάπου στα κεντρικά της Πελοποννήσου, ίσως δε έχει ενσωματωθεί μαζί της ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Η ληστεία στην Κλειτορία, πάντως, είχε αποφέρει στην ομάδα 3.800 ευρώ, πενιχρό ποσό σε σχέση με τη λεία τους σε άλλα υποκαταστήματα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις