Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Αντιτρομοκρατική ψάχνει και στην Ηλεία τον Μαζιώτη

Η Αντιτρομοκρατική ψάχνει και στην Ηλεία...

H Αντιρομοκρατική Υπηρεσία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας και της Μεσσηνίας

Με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. να θεμελιώνονται σχετικά με την εμπλοκή της ομάδας Μαζιώτη, πίσω από τις ληστείες σε Κλειτορία και Δώριο σε Αχαΐα και Μεσσηνία, οι έρευνες για τον εντοπισμό τους, περιστρέφονται στις περιοχές των δύο αυτών νομών, της Ηλείας και της Αρκαδίας.

Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας στο Κυριακάτικο "Βήμα", η ομάδα Μαζιώτη, που φέρει την ονομασία Ομάδα Λαικών Αγωνιστών, έχει πραγματοποιήσει έξι κτυπήματα σε τράπεζες στη ζώνη μεταξύ Αχαιας και Μεσσηνίας, ανάμεσά τους και τραπεζικό κατάστημα της Κλειτορίας, με σκοπό τη χρηματοδότηση της δράσης της, πρακτική που συνηθίζεται από τις τρομοκρατικές ομάδες ήδη από τη δεκαετία του '80. Άλλωστε, οι αρχές θεωρούν βέβαιο ότι μεταξύ τρομοκρατικών πυρήνων και κακοποιών του κοινού ποινικού νόμου δεν υπάρχουν ξεκάθαρες διαχωριστικές γραμμές. Εδώ και καιρό κοινοί κακοποιοί εμφανίζουν τη δράση τους ως αντισυστημική, και αυτό επέτρεψε την προσέγγιση και τη συνεργασία με τους ένοπλους πρωταγωνιστές της "αντικρατικής πάλης", αναβαθμίζοντας την επιχειρησιακή δυνατότητα των τελευταίων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ομάδα Μαζιώτη ενδεχομένως κατοικοεδρεύει κάπου στα κεντρικά της Πελοποννήσου, ίσως δε έχει ενσωματωθεί μαζί της ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Πληροφορίες του ilialive.gr που είχαμε αναφέρει πρόσφατα και στο άρθρο μας Η Ηλεία στο στόχαστρο ληστών – τρομοκρατών - Έρευνες των Αρχών αναφέρουν πως η Αντιρομοκρατική Υπηρεσία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας και της Μεσσηνίας αναζητώντας ίχνη του Μαζιώτη, κυρίως στις ορεινές περιοχές των δύο νομών. Υπάρχει η εκτίμηση πως το κρησφύγετο του ίδιου και της ομάδας του, πιθανότατα βρίσκεται σε αυτές τις περιοχής. Πάντως κατά το παρελθόν είχαν γίνει και άλλες αναφορές για την ύπαρξη ανθρώπων στην περιοχή της ορεινής Ηλείας που σχετίζονται συγγενικά με άτομα από το χώρο της τρομοκρατίας, που πιθανότατα παρείχαν κάλυψη στο χωριό στο οποίο διέμεναν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις