Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται στο Πολύεδρο της Πάτρας στις 2 και 3 Μαίου ο κλασικός φιλόλογος και πανεπιστημιακός Δημήτρης Μαρωνίτης

Έρχεται στο Πολύεδρο της Πάτρας στις 2 κ...

Τίτλος της εκδήλωσης "Από την Ιλιάδα στην Οδύσσεια"

Στις 2 και 3 Μαίου 2014 θα βρεθεί στο Πολύεδρο της Πάτρας, στην οδό Κανακάρη 147, ο Θεσσαλονικιός Δημήτρης Μαρωνίτης που είναι διακεκριμένος κλασικός φιλόλογος, καθηγητής Πανεπιστημίου, νεοελληνιστής και δοκιμιογράφος.

Είχε ξαναέρθει στο Πολύεδρο τον Φεβρουάριο του 2013 όπου και παρουσίασε δυο νέα βιβλία του, για τις 24 +συν 2 Ιλιαδικές παρομοιώσεις (κείμενο, μετάφραση, πρόλογος, επίλογος και υστερόγραφο) και τον Αίαντα του Σοφοκλή (μετάφραση και επίμετρο).

Σε εκείνη την εκδήλωση είχαν ακουστεί οι Ιλιαδικές παρομοιώσεις και τρεις μονόλογοι από το δράμα του Σοφοκλή με ελάχιστα σχόλια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Μαρωνίτης στα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης του 2010 είχε κατακτήσει το βραβείο απόδοσης έργου της αρχαίας ελληνικής γραμματείας στα νέα ελληνικά, το οποίο και του απονεμήθηκε ομόφωνα για τη σημαντική και προσεγμένη μετάφραση του πολυδιαβασμένου και κλασικού έργου με τίτλο «Ιλιάδα, του Ομήρου.

O Δημήτρης N. Μαρωνίτης που έχει γεννηθεί το 1929 στη Θεσσαλονίκη, θα βρίσκεται στο Πολύεδρο την Παρασκευή 2 Μαίου 2014 στις 20.00 και το Σάββατο 3 Μαίου στη 1 το μεσημέρι. Τίτλος της λογοτεχνικής εκδήλωσης  είναι «Από την Ιλιάδα στην Οδύσσεια, Ομηρικές μορφές Ερμής, Αθηνά, Αχιλλέας, Ελένη». Μετάφραση και συντακτικά σχόλια του Δημήτρη Μαρωνίτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture