Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

/

Κατεβαίνει υποψήφιος με την παράταξη του Γιάννη Δημαρά ο Αντώνης Κότσαλης

Κατεβαίνει υποψήφιος με την παράταξη του...

Δίνει το ¨παρών" στο ψηφοδέλτιο της παράταξης "Τώρα γαι την Πάτρα"

Yποψήφιος με την παράταξη του Γιάννη Δημαρά θα είναι αυτή τη φορά ο νυν αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Αντώνης Κότσαλης.

Ο κ. Κότσαλης ήταν ένα από τα πρόσωπα που είχαν επιλεγεί απο τον Γιάννη Δημαρά για το κύρος και την προσφορά τους να αναλάβουν θέσεις στις δημοτικές επιχειρήσεις και τους οργανισμούς  χωρίς να είναι αιρετοί.

Αυτή τη φορά δίνει το "παρών" ως υποψήφιος με τον συνδυασμό "Τώρα για την Πάτρα".

Ο Αντώνης Κότσαλης γεννήθηκε στην Κάτω Αχαΐα το 1959.

Αποφοίτησε από το Ε Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών το 1976 και ήρθε στη Πάτρα αφού πέρασα στο Πολυτεχνείο Πατρών και αποφοίτησε από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

Διατηρεί Γραφείο Μελετών και Τεχνικών Έργων , ασχολείται  κυρίως με ιδιωτικά έργα και με διαχείριση ευρωπαϊκών αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Είναι παντρεμένος με την Χριστίνα Παπαδοπούλου (οικονομολόγο, εργαζόμενη στον ΟΠΕΚΕΠΕ) και έχει τρία παιδιά. Από το 2000 μένει με την οικογένειά του μόνιμα στα Ροΐτικα Πατρών.

Ο ίδιος αναφερόμενος στην ενασχόλησή του με τα κοινά αναφέρει:

"Ανάλογα τους χώρους που κάθε φορά βρισκόμουν μου άρεσε να προσπαθώ για το καλύτερο, να βελτιώσω αλλάζοντας το σήμερα, να ασχοληθώ , να προσφέρω , να συμμετέχω να βλέπω μπροστά ….. μου άρεσε και μου αρέσει η ενασχόληση με τα κοινά –σε τοπικό επίπεδο.

Έχω συμμετάσχει σαν φοιτητής στον Φοιτητικό Σύλλογο μου, σαν νέος επιστήμονας στην Οικολογική Κίνηση, σαν δημότης του Δήμου Κάτω Αχαΐας εκλεγμένος Δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής Ανεξάρτητης Δημοτικής κίνησης, σαν γονιός μέλος και πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ροϊτίκων, σαν κάτοικος και δημότης Πατρών στην ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Τώρα για την Πάτρα».

Σαν πολίτης συμμετείχα σε κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ εσωτερικού, Συνασπισμού, και τέλος στη ΔΗΜΑΡ.

Με την τοπική αυτοδιοίκηση ασχολήθηκα πρώτη φορά το 1990, με παρότρυνση φίλων και γνωστών, σαν επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Κίνησης» στον τότε Δήμο της Κάτω Αχαΐας . Ενώ ζούσα στην Πάτρα και είχα εκεί και το γραφείο μου, μετακόμισα στην πόλη της Κάτω Αχαΐας για να βρίσκομαι στον τόπο όπου θα ασχολιόμουν πολιτικά.

Η ανάγκη για λύση των μεγάλων προβλημάτων της περιοχής με οδήγησε στην συνεργασία και στην ίδρυση της πρώτης αναπτυξιακής εταιρείας της των Δήμων και Κοινοτήτων της Επαρχίας Πατρών (Κέντρο Τοπικής Ανάπτυξης Δυτικής Αχαΐας ). Η αυτοδιοίκηση της περιοχής με τίμησε για τρείς τετραετίες σαν πρόεδρο του ΔΣ της ΚΤΑΔΑ ΑΕ. Με με τη δύναμη της συνεργασίας καταφέραμε τον σχεδιασμό ενεργειών για το ΧΥΤΑ Φλόκα (διαχείριση απορριμμάτων), για το φράγμα Πείρου Παραπείρου (διαχείριση υδάτων) και την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων . Παράλληλα σαν συντονιστής κατέθεσα την σχετική μου εμπειρία στην επαρχία Καλαβρύτων στην ίδρυση της αναπτυξιακής εταιρείας ΟΤΑ ΑΧΑΪΑ αε και την υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης στη Αχαΐα και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σήμερα η ενασχόληση με τα κοινά μπορεί να έχει απαξιωθεί σε μεγάλο βαθμό, όμως συνεχίζω να επιμένω με τον ίσκιο της καθημερινότητας μου ότι η ενασχόληση με το δημόσιο χώρο είναι κοινωνική απαίτηση αλλιώς οδηγούμαστε στην απομόνωση της ιδιώτευσης και του ατομικισμού, περιπλανώμενοι στο λαβύρινθο της ηλίθιας μοναδικότητας του εγωισμού μας.

Η αυτοδιοίκηση είναι μεράκι και καημός. Είναι η γειτονιά με αφετηρία την ιστορία του τόπου μας και μέλλον φτιαγμένο από τα δικά μας λιθαράκια σκέψης και δουλειάς.

Στη διάρκεια της ενασχόλησης μου με την τοπική αυτοδιοίκηση γνώρισα και συνεργάστηκα με αξιόλογους ανθρώπους -Δημάρχους, Προέδρους κοινοτήτων, Δημοτικούς - Κοινοτικούς συμβούλους , εργαζόμενους στη αυτοδιοίκηση , στελέχη της δημόσιας διοίκησης , απλούς ανθρώπους ….

Πολλοί από αυτούς με ενέπνευσαν και «οδήγησαν» τη σκέψη και τα οράματά μου ένα βήμα πιο μπροστά …

Ένας από αυτούς είναι και ο σημερινός Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς .

Ο Γιάννης Δημαράς με τίμησε με την εμπιστοσύνη του, μετά την εκλογική νίκη το 2010 στο Δήμο Πατρών σε σημαντικές θέσεις και πρωτοβουλίες όπως:

- Για δύο χρόνια ορίστηκα πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Πατρών ΑΔΕΠ όπου ασχολήθηκα άμεσα με τις βασικές οδηγίες της εφαρμογής του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» στον διευρυμένο Δήμο Πατρέων όπως συμμετέχοντας στην ενοποίηση των 33 νομικών προσώπων του Δήμου. Αμέσως μετά ορίστηκα υπεύθυνος του ΕΣΠΑ για το Δήμο Πατρέων, συμμετείχα στην ομάδα για την ένταξη και χρηματοδότηση της διάνοιξης της Κανακάρη και την ολοκληρωμένη αστική παρέμβαση στις γύρω περιοχές (Βλατερό, Γούβα, Καβουκάκι, Δασύλιο) και το γενικότερο συντονισμό για την διεκδίκηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων . Επίσης υλοποιήθηκαν και δρομολογήθηκαν προγράμματα περιβάλλοντος (Κέντρο Παναχαϊκού στο Πουρναρόκαστρο, Ανανεώσιμες Πηγές στο Μονοδένδρι, Σπίτι του Νερού στο Κάστρο), Χρήση ποδηλάτου στη Πόλη (Ποδηλατόδρομος Ακτή Δυμαίων) και στο βουνό (Παναχαϊκό). Μονοπάτια στο Παναχαϊκό, Αστικός τουρισμός, Πιλοτικά προγράμματα συγκοινωνιακής διευκόλυνσης στη πόλη και τις αστικές συγκοινωνίες , προγράμματα εθελοντισμού μεταναστών και κοινωνικής μέριμνας.

- Στη συνέχεια μετά από πρόταση του Δημάρχου το Δημοτικό Συμβούλιο με όρισε Αντιπρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑΠ με πρόεδρο τον Δήμαρχο Γιάννη Δημαρά. Το σημαντικότερο ζήτημα ήταν η Δημόσια πρόταση για την διαχείριση του φράγματος Πείρου Παραπείρου και η σχετική εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Η αναδιοργάνωση του τρόπου διαχείρισης, η αλλαγή του τρόπου επικοινωνίας με το πολίτη αλλά και η θέσπιση του κοινωνικού τιμολογίου είναι βασικά ζητήματα που αλλάζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους Δημότες και ενισχύουν την έννοια της ανταποδοτικότητας και της συνευθύνης στην διαχείριση του νερού αντιπαλεύοντας ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες τη απειλή της ιδιωτικοποίησης και της λογικής της εμπορευματοποίησης. Σημαντικά έργα αποχέτευσης από τον Άγιο Βασίλειο έως τα Βραχναίικα υλοποιούνται τοποθετώντας στο τραπέζι την απορρύπανση του Πατραϊκού και το στοίχημα των πολιτών και της ΔΕΥΑΠ για καθαρή θάλασσα μπροστά στη πόλη μας. Έργα αναβάθμισης του υδρευτικού δικτύου έχουν βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του νερού ιδιαίτερα στους Καποδιστριακούς Δήμους."

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Εκλογές 2014