Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Επίσκεψη Πλατυκώστα στο Λιμενικό Ταμείο Αιγίου

Επίσκεψη Πλατυκώστα στο Λιμενικό Ταμείο Αιγίου

Τι συζήτησαν οι δυο πλευρές

Σπουδαίας σημασίας για τη μελλοντική στρατηγική συνεργασία μεταξύ του λιμένα της Πάτρας και του νέου λιμένα Αιγίου, που θα λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης στο πλαίσιο ενός ευρύτερου δικτύου λιμένων και μαρινών σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας, θεωρείται η επίσκεψη στο Αίγιο του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (Ο.Λ.ΠΑ.) κ. Κώστα Πλατυκώστα και μελών της διοίκησης του οργανισμού.

Η επίσκεψη περιελάμβανε αυτοψία στις εγκαταστάσεις του νέου λιμένα Αιγίου και ακολούθως σύσκεψη στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας, παρόντος του Δημάρχου κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλου, του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιάννη Τοχμιτζόγλου και αρκετών εκπροσώπων φορέων της περιοχής.

Σε δηλώσεις τους, τόσο ο κ. Πλατυκώστας όσο και ο κ. Τοχμιτζόγλου, τόνισαν πως η συνεργασία των λιμένων αποτελεί τη νέα φιλοσοφία της λιμενικής πολιτικής στη χώρα μας, έτσι ώστε τα συνεργαζόμενα λιμάνια να συμμετέχουν ισότιμα στο υπό διαμόρφωση δίκτυο με σκοπό τη μεταφορά τεχνογνωσίας, εμπειρίας και εν γένει ανάπτυξης από το ένα λιμάνι στο άλλο, με τις διοικήσεις τους να διατηρούν παράλληλα την αυτονομία τους.

Επίσης, σημειώθηκε πως το λιμάνι του Αιγίου έχει αρκετά συγκριτικά πλεονεκτήματα καθώς βρίσκεται πιο κοντά στην Αθήνα και με τη λειτουργία τόσο της νέας σιδηροδρομικής γραμμής όσο και του νέου αυτοκινητοδρόμου, προβλέπεται να παίξει στο άμεσο μέλλον καταλυτικό ρόλο στον τομέα των μεταφορών και συγκοινωνιών σε επίπεδο περιφέρειας.

Στη σύσκεψη ήταν επίσης παρόντες ο λιμενάρχης Αιγίου κ. Κωνσταντίνος Κορίζης, ο αντιπρόεδρος του Ο.Λ.ΠΑ. κ. Γιάννης Μάκκας και το μέλος κ. Θανάσης Κούστας, ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Βαγγέλης Ευαγγελίου, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Αρίστος Τηλιγάδης, ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου κ. Κώστας Αναστασόπουλος, ο ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας κ. Άκης Τριανταφύλλου και εκπρόσωποι του Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών ΔΧ Αιγίου “Άγιος Κωνσταντίνος” κ.κ. Θεοφανόπουλος και Σταματόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά