Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Σούπερ ...τελικός για την Παναχαϊκή - Παίζει σήμερα εκτός με τον Παναθηναϊκό

Σούπερ ...τελικός για την Παναχαϊκή - Πα...

Για τα πλέι άουτ της Βόλεϊ Λιγκ

Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού και της Παναχαϊκής που θα γίνει στο γυμναστήριο του Πανελληνίου σήμερα (20.00, Διαιτητές: Γεωργουλέας, Γεροθόδωρος) θα παίξει καθοριστικό ρόλο για το μέλλον των δύο ομάδων στην Volleyleague ΟΠΑΠ.

Ο Παναθηναϊκός οδηγεί την κούρσα της βαθμολογίας στα πλέι άουτ αλλά η διαφορά του με τον Άρη είναι +1 βαθμός και με την Παναχαϊκή +3 βαθμοί.

Επί πλέον σημαντικό ρόλο θα παίξει και το σκορ του αγώνα για την περίπτωση της ισοβαθμίας στο τέλος του τουρνουά.

Οι δύο ομάδες στην κανονική περίοδο έχουν από μία νίκη 3-1 σετ και η Παναχαϊκή έχει νικήσει επίσης με 3-1 σετ στον Α΄ γύρο των πλέι άουτ. Οι πατρινοί έχουν συνολικό αριθμό πόντων 286-284.

Αυτό σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός για να πάρει και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας θα πρέπει να νικήσει με 3-0 σετ ή εάν νικήσει με 3-1 σετ θα πρέπει η συνολική διαφορά των πόντων να είναι +3. Η Παναχαϊκή εάν νικήσει ή πάρει δύο σετ ή χάσει με 3-1 σετ και κρατήσει τη διαφορά των πόντων μέχρι το -1 θα έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους «πράσινους».

Υπενθυμίζεται πως σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων υπολογίζονται τα αποτελέσματα όλων των αγώνων στην κανονική περίοδο και στα πλέι άουτ.

Ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα της έδρας κι εάν καταφέρει να πάρει τρίποντο με 3-0 ή 3-1 σετ με +2 στους συνολικούς πόντους στους δύο αγώνες που θα του απομένουν εκτός έδρας με Νίκη Αιγινίου και Άρη θα χρειάζεται μόλις έναν βαθμό ή να χάσει η Παναχαϊκή έναν βαθμό στους εντός έδρας αγώνες με Νίκη Αιγινίου και Άρη. Στα πλέι άουτ έχει μία ήττα 3-1 στην Πάτρα από την Παναχαϊκή και εντός έδρας έχει νικήσει 3-2 τον Άρη και 3-1 τη Νίκη Αιγινίου.

Αγωνιστικά ο Γιάννης Καλμαζίδης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και χαρακτήρισε τον αγώνα... τελικό: «Ναι, είναι τελικός παραμονής για την ομάδα μου. Έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα που θα γίνει μεγάλο εάν πάρουμε τη νίκη. Περιμένω δύσκολο και νευρικό παιχνίδι και όποιος κρατήσει το μυαλό στο κεφάλι του θα πάρει τη νίκη. Η Παναχαϊκή δε νίκησε τυχαία εκτός έδρας τη Νίκη και τον Άρη. Έχει καλή ομάδα και διανύει περίοδο φόρμας. Σε αυτά τα παιχνίδια μετρούν οι προσωπικότητες».

Η Παναχαϊκή βρίσκεται από σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα. Απουσίες και σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν. Η Παναχαϊκή είναι αήττητη στα πλέι άουτ έχοντας νικήσει 3-1 τον Παναθηναϊκό στην Πάτρα και εκτός έδρας 3-2 τη Νίκη στο Αιγίνιο και 3-1 τον Άρη στη Μίκρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports