Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

/

Δυτική Ελλάδα: Κλείνουν στις 7 οι κάλπες - Συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία -"Άφαντη" η Εφορευτική σε πολλά Ε.Τ. - ΦΩΤΟ από την Πάτρα

Δυτική Ελλάδα: Κλείνουν στις 7 οι κάλπες...

Δεν έλλειψαν τα παρατράγουδα...

18.30 Κλείνουν σε μισή ώρα οι κάλπες. Η εκλογική διαδικασία σε γενικές γραμμές εξελίσσεται ομαλά αν και σε ορισμένες περιπτώσεις , όπως έγραψε νωρίτερα το thebest.gr παρατηρήθηκαν ελλείψεις σε μέλη εφορευτικών επιτροπών και ψηφοδέλτια.

Η συμμετοχή μέχρι αργά το μεσημέρι κυμαινόταν σε ποσοστό έως 50%.

ΔΕΙΤΕ ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ

 

17:37 Σύμφωνα με γραπτή καταγγελία αναγνώστη του thebest.gr σε συγκεκριμένο Εκλογικό Τμήμα της Κρήνης Πατρών δεν υπήρχε εφορευτική επιτροπή με αποτέλεσμα οι ψηφοφόροι να παίρνουν μόνοι τους τα ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές και τα υπόλοιπα να τους τα μοιράζει ο εκλογικός αντιπρόσωπος του κ. Ανδρέα Κατσανιώτη.

Ανάλογη η κατάσταση και σε Εκλογικό Τμήμα του 35ου δημοτικού σχολείου όπου, όπως σημειώνει άλλος αναγνώστης του thebest.gr, οι εκλογείς αναγκάζονταν να παίρνουν μόνοι τους τα ψηφοδέλτια.

15:58 Περίπου στα ίδια επίπεδα με εκείνα της περασμένης Κυριακής κινείται μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, η προσέλευση των ψηφοφόρων στα περισσότερα εκλογικά τμήματα της Πάτρας. Διαψεύδονται έτσι εκείνοι που περίμεναν μεγαλύτερη συμμετοχή.

Πάντως, όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι των επιτελείων των παρατάξεων, υπάρχει ακόμα ώρα και αισιοδοξούν ότι οι νεώτεροι κυρίως εκλογείς θα προσέλθουν την τελευταία στιγμή.

14:30 Έλλειψη ψηφοδελτίων για τις Περιφερειακές Εκλογές, και των δύο υποψήφιων συνδυασμών (Κατσιφάρα, Κατσανιώτη) παρατηρείται αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε εκλογικά τμήματα της Πάτρας.

Σχετικές καταγγελίες κάνουν λόγο για ελλείψεις σε κέντρα της περιοχής της Ανθούπολης.

13:50 Με εξαίρεση ορισμένα παρατράγουδα στα οποία αναφέρθηκε νωρίτερα το thebest.gr ομαλά εξελίσσεται στην συντριπτική πλειονότητα των εκλογικών τμημάτων στην Δυτική Ελλάδα η εκλογική διαδικασία.

Οι κάλπες θα μείνουν ανοιχτές έως τις 7 το απόγευμα, με δυνατότητα παράτασης για όσα εκλογικά τμήματα έχουν μεγάλη ροή κόσμου και μετά τις επτά. Το εκλογικό σώμα ψηφίζει στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους ίδιους έφορους.

Οι πολίτες καλούνται να εκλέξουν τη νέα σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς επίσης δημάρχους -στους περισσότερους δήμους της χώρας- και περιφερειάρχες στις 12 από τις συνολικά 13 Περιφέρειες.

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (ypes.gr) στην ένδειξη «Μάθε που ψηφίζεις» και στον αριθμό 213 136 1500 μπορούν, όσοι δεν προσήλθαν στην εκλογική διαδικασία την περασμένη Κυριακή, να μάθουν με ακρίβεια που ψηφίζουν. Όσοι δεν βρουν το όνομά τους στον τηλεφωνικό αριθμό του υπουργείου ή στην ιστοσελίδα πρέπει να απευθυνθούν στο δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.

Από εκεί θα παραλάβουν πιστοποιητικό εγγραφής στα δημοτολόγια ή μητρώα αρρένων. Οι ψηφοφόροι που δεν έχουν αστυνομική ταυτότητα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το διαβατήριο, την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας που έχει εκδοθεί από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να ψηφίσουν. Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή.

Οι ετεροδημότες εκλογείς στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα αποκλειστικά και μόνο στην περιφέρεια του δήμου που είναι δημότες και για τις ευρωεκλογές αποκλειστικά και μόνο στον τόπο διαμονής τους. Ψηφίζουν μαζί με τους άλλους εκλογείς και δεν συστήνονται ειδικά τμήματα ετεροδημοτών. Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι γραμμένοι σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν μόνο για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών και όχι των περιφερειακών.

Στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές δεν σημειώνεται σταυρός προτίμησης σε υποψηφίους, διότι η ψηφοφορία είναι επαναληπτική μόνον ανάμεσα στους υποψηφίους των δυο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία. Εάν ένας ψηφοφόρος σταυρώσει υποψηφίους, το ψηφοδέλτιο θα είναι έγκυρο, αλλά δεν θα ληφθούν υπόψη οι σταυροί προτίμησης.

Αντιθέτως, στις ευρωεκλογές σταυρώνονται έως τέσσερεις υποψήφιοι. Τα καταστήματα των ΟΤΑ οφείλουν να παραμείνουν ανοικτά έως την ολοκλήρωση της μετάδοσης των αποτελεσμάτων από όλα τα εκλογικά τμήματα της περιοχής που εκτείνεται η χωρική τους αρμοδιότητα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Εκλογές 2014