Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Από θαύμα γλίτωσαν οι επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου που "βούτηξε" από την Περιμετρική - Τι προκάλεσε το τροχαίο; - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και νέα ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Από θαύμα γλίτωσαν οι επιβάτες το...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Το λεωφορείο ερχόταν στην Πάτρα από την Ηλεία

Στους 22 έχουν ανέλθει οι τραυματίες που έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο «'Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας, μετά την ανατροπή του υπεραστικού λεωφορείου με 30 επιβάτες, σήμερα το πρωί στην μεγάλη περιμετρική της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αρχική διακομιδή των τεσσάρων τραυματισμένων επιβατών στο νοσοκομείο «'Αγιος Ανδρέας», στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα, άλλοι 18 επιβάτες, στους οποίους προηγουμένως είχαν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες στο τόπο του ατυχήματος, από τους γιατρούς του ΕΚΑΒ.

Όσον αφορά στις συνθήκες του ατυχήματος, εκτός από τις έρευνες που πραγματοποιούν οι αξιωματικοί της Τροχαίας Πατρών, αναμένεται να γίνει και πραγματογνωμοσύνη στο λεωφορείο, προκειμένου να ερευνηθεί αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα στα ελαστικά του οχήματος, ή σε μηχανικά του μέρη.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες , εξετάζεται ως σοβαρό ενδεχόμενο, να έσκασε ένα από τα μπροστινά λάστιχα του λεωφορείου, με αποτέλεσμα το όχημα βγει εκτός δρόμου και μέσω του πρανές να σύρθηκε μέχρι τον παράδρομο της περιμετρικής, στο ύψος της Οβρυάς.

12.05 Τροχαίο με λεωφορείο συνέβη στον κόμβο της Οβρυάς λίγο μετά τις 09.00 το πρωί. Το λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, με 25 επιβάτες, έπεσε από την Ν.Ε.Ο. σε πλαϊνό παράδορμο και ανετράπη.

Στο σημείο βρέθηκαν αμέσως τρία πυροσβεστικά και ασθενοφόρα, όπως πληροφορείται το thebest.gr.

Ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Πάτρας Γρηγόρης Μπαράκος μιλώντας πριν από λίγο στην εκπομπή "Αλφαβήτα" των Δημήτρη Αβραμίδη και Απόστολου Βουλδή στον Αντέννα Πάτρας 105,3 ανέφερε ότι οι τραυματίες είναι 21, όλοι τους ελαφρά. Αρεκτοί έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" ενώ σε άλλους παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες.

Παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο.

Το λεωφορείο ερχόταν στην Πάτρα από την Ηλεία.

Πιθανότατα έσκασε το ένα από τα δυο μπροστινά λάστιχα, όπως αναφέρουν οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών.

Το λεωφορείο, όπως αναφέρουν πληροφορίες του thebest.gr, μετά την ανατροπή του σύρθηκε για αρκετά μέτρα (πάνω από 200) στο πρανές και αυτό απεδείχθη σωτήριο.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο οδηγός του λεωφορείου.

Μεγάλη ήταν, από την πρώτη στιγμή, η κινητοποίηση της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ.

Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος ακόμα ερευνώνται, αν και όπως ανεφέρθη ήδη, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν σε λάστιχο που έσκασε σε έναν από τους δυο μπροστινούς τροχούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις