Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - Η δίκη της Μανωλάδας: Αναγνώστηκε το κατηγορητήριο, διακοπή για την Τρίτη

Πάτρα - Η δίκη της Μανωλάδας: Αναγνώστηκ...

Θα εξεταστούν πάνω από 50 μάρτυρες

14.01: Αναγνώστηκε πριν από λίγο το κατηγορητήριο. Η δίκη θα διακοπεί και θα συνεχιστεί την Τρίτη.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Με ρυθμούς...χελώνας πραγματοποίεται απο το πρωί η δίκη του φραουλοπαραγωγού και των συνεργατών του απο τη Μανωλάδα Ηλείας που φέρονται να πυροβόλησαν αλλοδαπους εργάτες περυσι τον Απρίλιο.

Η δίκη διεκόπη ήδη δυο φορές, αφού αρχικά δεν υπήρχε διερμηνέας για τους αλλοδαπούς ενάγοντες αλλά και στη συνέχεια όταν βρέθηκε το άτομο που θα έκανε τη μετάφραση  υπήρξαν αντιρρήσεις καθώς ήταν Πακιστανός ενώ οι αλλοδαποί είναι απο το Μπαγκλαντες.

9.47 Δεκάδες μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας, όπου σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη για τους πυροβολισμούς εναντίον δεκάδων μεταναστών εργατών γης, τον Απρίλιο του 2013, στη Νέα Μανωλάδα.

Για την υπόθεση κατηγορούνται τέσσερα άτομα που είχαν συλληφθεί μετά τους πυροβολισμούς, από τους οποίους είχαν τραυματιστεί 28 αλλοδαποί εργάτες στις καλλιέργειες φράουλας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Απριλίου του 2013 περίπου 200 μετανάστες που εργάζονταν σε γεωργική επιχείρηση καλλιέργειας φράουλας, είχαν συγκεντρωθεί στη Νέα Μανωλάδα, ζητώντας τα δεδουλευμένα περίπου έξι μηνών.

Όμως, έπειτα από λίγη ώρα άρχισαν να δέχονται πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 28 από αυτούς.

Για την υπόθεση θα εξεταστούν πάνω από 50 (!) μάρτυρες, γεγονός που σημαίνει ότι η δίκη θα κρατήσει πολλές μέρες. Συνήγοροι υπεράσπισης είναι οι δικηγόροι Βαγγέλης Ματσούκης, Γιώργος Λαμπρόπουλος, Ντίνος Αργυρόπουλος και Αλέξης Κούγιας.

Πολιτική αγωγή οι δικηγόροι Μωϋσής Καραμπεϊδης (Θεσσαλονίκης) και Κερασιώτης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις