Συμμετείχε και ο απερχόμενος δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς
Οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης , Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Πατρέων Γιάννης Δημαράς , Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος από την «Πρωτοβουλία των Πέντε» στην προηγούμενη θητεία τους ξεκίνησαν μία προσπάθεια εκφράζοντας μία άλλη άποψη για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης τόσο με τις παρεμβάσεις τους στην κοινωνία όσο και μέσα στα όργανα της ΚΕΔΕ.
Πλέον η πρωτοβουλία των πέντε μετράει απώλειες μετά από τη μη εκλογή του κ.Δημαρά στην Πάτρα και του κ.Σκοτινιώτη στο Βόλο.
Από την άλλη η εκλογή του κ.Θωμά Μπέγκα ο οποίος εξελέγη δήμαρχος Ιωαννίνων ως συνέχεια του κ.Φίλιου πιθανά να φέρει νέο αέρα στην προσπάθεια αυτή.
Σημειώνουμε ότι μια και ο Αυτοδιοικητικός χάρτης της χώρας έχει αλλάξει καθώς αρκετοί νέοι Δήμαρχοι έχουν εκλεγεί, η πρωτοβουλία των πέντε έχει ενδιαφέρον αν θα μπορέσει να συσπειρώσει και άλλες δυνάμεις καθώς το συνέδριο για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην ΚΕΔΕ αναμένεται να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr