Το ΥΠΟΙΚ διαπραγματεύεται με την τρόικα το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
Συγκεκριμένα από 12 δόσεις που είναι σήμερα να γίνουν 48. Όπως αναφέρει το in.grο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης είχε αρχικά εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό να υπάρξει «γενναία» ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και είναι εκείνος που διαπραγματεύεται για το θέμα.
Στο υπουργείο Οικονομικών επιχειρηματολογούν τονίζοντας ότι το ισχύον καθεστώς δεν έχει ανακόψει την διόγκωση των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών, ήτοι εκείνων που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του 2014, οι οποίες στο τέλος Απριλίου ξεπερνούσαν τα 4,3 δισ. ευρώ.
Μια νέα ρύθμιση που θα έχει βάθος 4ετίας εκτιμάται ότι θα συμβάλλει και στην αύξηση των δημοσίων εσόδων στο βαθμό που θα υπαχθούν περισσότεροι φορολογούμενοι σε αυτήν.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr