Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το... βασανιστήριο της αγρυπνίας πέριξ του Αρσακείου - Μια επιστολή

Πάτρα: Το... βασανιστήριο της αγρυπνίας ...

Από αναγνώστη του thebest.gr

Από τον αναγνώστη μας κ. Θ.Γ. (τα στοιχεία του στο thebest.gr) λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:

"Είναι Κυριακή 21 Ιουνίου 2014, ώρα 00.30. Για όσους κατοικούν στο κέντρο της Πάτρας, στην περιοχή γύρω από το Παλαιό Αρσάκειο, είναι άλλη μια νύχτα αγρυπνίας. Άλλο ένα φεστιβάλ, άλλου ενός κόμματος, για το οποίο δόθηκε άδεια από τον δήμο Πατρέων να διεξαχθεί εντός πυκνοκατοικημένης περιοχής.

Η συναυλία και η εκκωφαντική μουσική κρατά, όπως πάντα, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Μοναδική ελπίδα η σειρά των συγκροτημάτων: να προηγηθούν όσα παίζουν σκληρό ροκ ή χέβι μέταλ και να ακολουθήσουν, στην πιο προχωρημένη ώρα, αυτά του λίγο πιο ήρεμου έντεχνου ρεπερτορίου. Οι διατάξεις περί ωρών κοινής ησυχίας κενό γράμμα, η αστυνομία παντελώς απούσα, τι να κάνει, άλλωστε όταν ο ίδιος ο δήμος έχει δώσει την άδεια;

Μια άδεια, η οποία δίνεται από ανθρώπους του δήμου που κατοικούν...σε άλλες περιοχές της πόλης. Πώς θα ήταν άραγε αν κάποιος από εμάς είχε τη δυνατότητα να δώσει άδεια στο συγκρότημα χέβι μέταλ της αρεσκείας του να κάνει συναυλία ως τις 03.00 το πρωί έξω από το σπίτι του δημάρχου; Υποβάλλοντας τους κατοίκους του κέντρου σε βασανιστήριο ηχορύπανσης και διαταραχής του ύπνου, ο δήμος Πατρέων αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι τον χαρακτηρίζει πλήρης έλλειψη συναίσθησης των κανόνων που (πρέπει να) διέπουν τον αστικό χώρο.

Αποκαλύπτει, με άλλα λόγια, τις αγροτοποιμενικές καταβολές των ατόμων που παίρνουν τις αποφάσεις, ατόμων χωρίς αστική κουλτούρα που επιδεικνύουν ζωώδη και περιφρονητική αδιαφορία απέναντι σε στοιχειώδη δικαιώματα ενός μέρους των δημοτών αυτής της πόλης.

Στο δικαίωμα που έχουν στην ηρεμία και στον ύπνο ηλικιωμένοι, άρρωστοι, μικρά παιδιά και άλλοι. Το ίδιο το εγκαταλελειμμένο κουφάρι του Παλαιού Αρσακείου, άλλωστε, μιλά από μόνο του για την κουλτούρα των χωρικών εκείνων, οι οποίοι στο πλαίσιο ενός καρναβαλιού που διαρκεί όλο τον χρόνο παριστάνουν τους κατοίκους αστικού κέντρου...".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις