Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μανώλης Μητσιάς: «Οι Έλληνες έχασαν την ταυτότητά τους»

Μανώλης Μητσιάς: «Οι Έλληνες έχασαν την ...

«Αν ήμασταν γενναίοι, δεν θα αντιμετωπίζαμε όλο αυτό το χαμό με κατεβασμένο κεφάλι»

«Άλλαξε πολύ η Ελλάδα. Πήγε πολύ πίσω. Οι Έλληνες έχασαν την ταυτότητά τους! Κατόρθωσαν με το χρήμα να αλλοτριώσουν τα πάντα και τους πάντες. Να μας αλλάξουν τον τρόπο σκέψης. Πέρασαν στο DNA μας το χρήμα ως μόνη αξία. Μας κάνανε Αμερικανάκια. Να σκεφτόμαστε μόνο τα δολάρια». Με αυτά τα λόγια ο Μανώλης Μητσιάς μίλησε για την σημερινή εικόνα της Ελλάδας δηλώνοντας απογοητευμένος απ΄ όσα συμβαίνουν γύρω μας.

«Την έχουν πουλήσει. Τι έχει απομείνει… Οι αγοραστές ξέρουν και οι πραγματευτάδες μας. Εγώ κατάγομαι από την Θράκη. Δεν ακούς τι γίνεται; Φοβάμαι πως θα χάσουμε κομμάτι. Ντροπή όλα αυτά… Και πόνος βαθύς για όσους κρατούν ακόμα μέσα στις συνειδήσεις τους ετούτη την πατρίδα», πρόσθεσε ο ερμηνευτής.

Ο Μανώλης Μητσιάς έχει φτάσει στο σημείο να αναρωτιέται πως μια χώρα γεμάτη σκυλάδικα, στριπτιτζάδικα και καφετέριες, είναι δυνατόν να είναι η Ελλάδα. «Βλέπεις εσύ κανένα πνεύμα να φωτίζει; Βλέπεις αντίσταση στον τομέα του Πολιτισμού, απέναντι στην υποκολτούρα;»

Όταν η συζήτηση έρχεται στις εκλογές και τους πολιτικούς ο τραγουδιστής είναι ξεκάθαρος τονίζοντας: «Αν είμασταν τολμηροί δεν θα εκλέγαμε ξανά αυτούς που μας κατέστρεψαν. Κι αν ακόμα τους ψηφίζαμε επειδή αυτό θεωρούσαμε σωστό, ας τολμούσαμε να κάνουμε κι ένα λάθος ψηφίζοντας άλλους, που ίσως όμως μας έβγαζαν από την ξέρα… Αν ήμασταν γενναίοι, δεν θα αντιμετωπίζαμε όλο αυτό το χαμό με κατεβασμένο κεφάλι, με παραδομένα τα όπλα πριν καν μας ζητηθούν, δε θα ζητιανεύαμε ένα ψίχουλο».

Τέλος, ρωτήθηκε για το πως αισθάνεται με βουλευτές νυν και υπουργούς πρώην χρυσαυγίτες είπε: «Ντροπή. Ντροπιασμένος αισθάνομαι. Και όπως κάθε νοήμων άνθρωπος που βλέπει, σκέφτεται και δεν ξεχνά, νιώθω και τρόμο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture