Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερώτηση 11 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το έλλειμμα του 2009

Ποιοί υπογράφουν

Ερώτηση για την ύπαρξη απόρρητης Έκθεσης σχετικά με το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας ανέφερε την ύπαρξη «απόρρητης Έκθεσης» στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της ΕΛΣΑΤ σύμφωνα με την οποία, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ  «προέβη σε μια άνευ προηγουμένου δραματοποίηση» και «παραποίηση» των δημοσίων οικονομικών του 2009, σε συνεργασία με τις Αρχές της ΕΕ.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιούν επισκόπηση των μέχρι σήμερα επίσημων δεδομένων σχετικά με τη διόγκωση του ελλείμματος, σύμφωνα με τα οποία, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ προέβλεπε έλλειμμα 6%, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επανεκτίμησε την πρόβλεψη ανεβάζοντας το αναμενόμενο έλλειμμα στο 12,5%, για να υπολογιστεί τελικώς το έλλειμμα, κατόπιν παρέμβασης και της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) στο 15,6%, ενώ η Ελλάδα είχε ήδη οδηγηθεί στον μηχανισμό στήριξης.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών, εάν υπάρχει η Έκθεση αυτή, με ποίου την εντολή συντάχθηκε και ποιο το περιεχόμενό της -και καλούν τον υπουργό να διευκρινίσει εάν την υιοθετεί.

Σημειώνεται ότι την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές, κ.κ. Γκόκας Χρήστος, Δριβελέγκας Ιωάννης, Κασσής Μιχάλης, Κεδίκογλου Συμεών, Κουτσούκος Γιάννης, Μωραΐτης Θάνος, Ρήγας Παναγιώτης, Σαλτούρος Δημήτριος, Σαχινίδης Φίλιππος, Σηφουνάκης Νικόλαος και Τριαντάφυλλος Κωνσταντίνος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις