Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απόψε στις 19.00 η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Νοτενών στον προαύλιο χώρο του ναού της Αγίας Τριάδας Πατρών

Απόψε στις 19.00 η υποδοχή της εικόνας τ...

Θα ακολουθήσει ιερά αγρυπνία - Η εικόνα θα παραμείνει έως και την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Με περισσή λαμπρότητα και ιεροπρέπεια θα γίνει σήμερα Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014 στις 19.00 το απόγευμα στην πλατεία έμπροσθεν του ιερού ναού της Αγίας Τριάδας Πατρών, η υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της ιεράς μονής Νοτενών του νομού Αχαΐας.

Μετά την υποδοχή θα ακολουθήσει πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας όπου θα χοροστατήσει και θα κηρύξει τον Θείο λόγο ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ενώ στις 10 το βράδυ έως και τη 1 μετά τα μεσάνυχτα θα τελεστεί ιερά αγρυπνία όπου θα προεξάρχει και θα μιλήσει ο αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος, ηγούμενος της μονής των Αγίων Πάντων στο Βελιμάχι Τριταίας και πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Στην αποψινή ιερά αγρυπνία θα παραστούν και θα ψάλλουν οι μοναχές της ιεράς μονής Παναγίας Ελεούσας.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι όλη την εβδομάδα έως και την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 θα λάβουν χώρα στον εορτάζοντα ναό της Αγίας Τριάδας Πατρών που συμπληρώνει τα 100 του χρόνια (έναν αιώνα), λατρευτικές εκδηλώσεις και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται και η έλευση της εικόνας της Παναγίας Νοτενών, του παλαιού αυτού μοναστηριού που πανηγύρισε πρόσφατα στις 3 Ιουλίου που τιμάται η μνήμη του Οσίου Ιωακείμ των Νοτενών.

Την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014 σύμφωνα με το πρόγραμμα της ιστορικής ενορίας της Αγίας Τριάδας Πατρών, στην πρωινή Θεία λειτουργία θα ιερουργήσει ο ηγούμενος της Μονής Νοτενών π. Ιερώνυμος Διαμαντόπουλος, ο οποίος λειτουργεί και μονάζει στο συγκεκριμένο μοναστήρι κοντά στα πενήντα χρόνια.

Στον εσπερινό στις 19.00 το απόγευμα της Πέμπτης θα λειτουργήσει ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού, αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης ενώ το βράδυ στην ιερά αγρυπνία θα παραστεί, θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον θείο λόγο ο ηγούμενος της ιεράς Μονής Παναγίας Γηροκομήτισσας αρχιμανδρίτης Συμεών Χατζής. Η εικόνα θα παραμείνει έως και την Κυριακή 13 Ιουλίου και θα επιστραφεί στο μοναστήρι των Νοτενών μετά το πέρας της αρχιερατικής Θείας λειτουργίας της Κυριακής όπου θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι στην γειτονιά της Αγίας Τριάδας, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιος, στη διάρκεια της Θείας λειτουργίας την περασμένη Κυριακή στον Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας, διατηρούσε ο πατέρας του τσαγκαράδικο. Μάλιστα ως παιδάκι ο κ.κ. Αμβρόσιος όπως θυμήθηκε με συγκίνηση, είχε γυαλίσει τα παπούτσια πολλών ενοριτών της Αγίας Τριάδας, βοηθώντας τον πατέρα του στην δουλειά.

Η ενορία της Αγίας Τριάδας είναι από τις πιο γνωστές της Πάτρας και συγκεντρώνει πολλούς πιστούς στις Θείες της λειτουργίες. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί και πνευματικό κέντρο – αίθουσα σε δρόμο πλάι στο ναό που εξυπηρετεί τις ανάγκες της ενορίας ενώ σημαντικό είναι και το φιλανθρωπικό έργο που γίνεται, με τις ευλογίες πάντα της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών.

*Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Νοτενών χαρακτηρίζεται και ως ιαματική και βροχοποιός καθώς και ως «Μαυρομάτα» Παναγία. Το μοναστήρι πανηγυρίζει την χάρη της Παναγίας στα εννιάμερα της στις 23 Αυγούστου.

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις