Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οι δημοτικοί αστυνομικοί εν δράσει - Δείτε τα νέα διακριτικά τους - ΦΩΤΟ από την οδό Αγ. Ανδρέου

Πάτρα: Οι δημοτικοί αστυνομικοί εν δράσε...

Οι αρμοδιότητές τους και η ρευστή κατάσταση

Οι δημοτικοί αστυνομικοί έχουν βγεί και επίσημα στους δρόμους. Και σήμερα τους είδαμε με τα νέα τους διακριτικά, έτσι όπως έχουν ενταχθεί πλέον στην ΕΛ.ΑΣ. Στις εικόνες του ρεπορτάζ διακρίνονται να ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων και να λειτουργούν κυρίως αποτρεπτικά για την διπλοστάθμευση, χωρίς να επιδίδουν κλήσεις στα παρανόμως σταθμευμένα επί της Αγ. Ανδρέου.

Στα βήματα των άλλων μεγάλων Δήμων της χώρας που ήδη έχουν έλθει σε συνεννόηση με τις κατά τόπους ηγεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να συγκροτηθεί μία ξεχωριστή υπηρεσία η οποία θα «αναβιώσει» το θεσμό της Δημοτικής Αστυνομίας, με τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που θα απορροφηθούν από την ΕΛ.ΑΣ., οφείλει να κινηθεί εγκαίρως ο Δήμος Πατρέων.

Θυμίζουμε, ότι τα προβλήματα από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο Πατρέων εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους πολίτες, καθώς αρκετές από τις αρμοδιότητες της συγκεκριμένης υπηρεσίας, αν και πέρασαν στην ΕΛ.ΑΣ. ήταν αδύνατο να ασκηθούν λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Ναι μεν καταβλήθηκαν προσπάθειες από τους αστυνομικούς να ανταποκριθούν και στις νέες τους υποχρεώσεις, όμως, ουδέποτε δεν υπήρξε ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των θεμάτων της λειτουργίας της πόλης, όπως συνέβαινε όταν λειτουργούσε η Δημοτική Αστυνομία. 

Την ίδια ώρα, αποσπασματικοί εξακολουθούν να είναι οι έλεγχοι για την κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων και της ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων, όπως επίσης, και για την πάταξη του παρεμπορίου, αν και στο τελευταίο η ΕΛ.ΑΣ. το τελευταίο διάστημα έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση.

22 ΣΤΗΝ Α.Δ. ΑΧΑΪΑΣ
Συνολικά 1.536 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί έδωσαν το παρών την Δευτέρα στις 08.00 στις αστυνομικές υπηρεσίες που έχουν διατεθεί προσωρινά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι να αποφασισθεί πόσοι τελικά θα παραμείνουν και ποιες θα είναι οι αρμοδιότητές τους, όσοι πάνε σε αστυνομικά τμήματα θα χρησιμοποιηθούν για μεικτές περιπολίες μαζί με αστυνομικούς ή ειδικούς φρουρούς στο πλαίσιο ελέγχων για διάφορα αδικήματα όπως παραεμπόριο, ενώ όσοι παρουσιαστούν σε τμήματα Τροχαίας θα συνδράμουν σε περιπολίες για βεβαιώσεις παραβάσεων, όπως στάθμευσης κτλ. Επιπλέον προσωρινά θα φορούν την ίδια στολή με αυτήν που είχαν όταν υπηρετούσαν στη Δημοτική Αστυνομία χωρίς τα διακριτικά, που θα τα αντικαταστήσουν με αυτό της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Εν τω μεταξύ σε διαταγή που δημοσίευσε ιστοσελίδα δημοτικών αστυνομικών και εστάλη από τον Κλάδο Τάξης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. προς τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αττικής και Θεσσαλονίκης, αλλά και τις Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, αναφέρεται η ανακατανομή των πρώην δημοτικών αστυνομικών. 

ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΕΜΟΝΤΑΙ
Ειδικότερα στην Πάτρα η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας θα κατανείμει 22 πρώην δημοτικούς αστυνομικούς ως εξής: 8 στο Τμήμα Τροχαίας Πατρών, 7 στο Β' Αστυνομικό Τμήμα Πατρών και 7 στο Γ' Αστυνομικό Τμήμα Πατρών. 

8ΩΡΗ ΠΡΩΪΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Επιπλέον στη διαταγή αναφέρεται ότι οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί θα εκτελούν οκτάωρη πρωινή υπηρεσία από κοινού με αστυνομικούς ή ειδικούς φρουρούς των υπηρεσιών που θα τοποθετούνται προσωρινά κατά τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας (Δευτέρα ως Παρασκευή) και σύμφωνα με το ωράριο εργασίας που θα επιλέξουν οι ίδιοι από το προβλεπόμενο για τους δημόσιους υπαλλήλους (07.00-15.00, 07.30- 15.30, 08.00-16.00, 08.30-16.30 ή 09.00-17.00).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις