Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένας στους πέντε ασθενείς δεν μπορεί να πληρώσει τα φάρμακά του - Διακόπτουν ή παραλείπουν θεραπείες - Τεφτέρια σε φαρμακεία της Πάτρας

Ένας στους πέντε ασθενείς δεν μπορεί να ...

Σύγχρονα δράματα στον καιρό της οικονομικής ύφεσης

Η οικονομική ύφεση προκάλεσε πολυεπίπεδες επιπτώσεις στην καθημερινότητα, απειλώντας επί της ουσίας την επιβίωση πολλών πολιτών. Και πέρα από τα περιστατικά που αποκαλύπτονται κατά καιρούς την κατάσταση αυτή καταδεικνύουν και σχετικές έρευνες. Η κατάσταση αγγίζει και την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας. Αναλυτικά:

Σύμφωνα, με έρευνα που έγινε για λογαριασμό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και την οποία παρουσίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Πατούλης, οι ασθενείς προτάσσουν ως σημαντικότερο πρόβλημά τους ότι δεν βρήκαν συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ γιατρό, ενώ ισχυρίζονται ότι δεν έχουν τα χρήματα για την φαρμακευτική τους αγωγή.

 

Ειδικότερα:

 

•      Το 18% δηλώνει ότι δεν μπορεί να πληρώσει τα φάρμακά του.

•      Το 11% δεν μπορεί να βρει εύκολα την αγωγή του.

•      Ένα σημαντικό ποσοστό των ασθενών δήλωσε ότι εξαναγκάστηκε να διακόψει τη θεραπεία του ή να παραλείψει δόση γιατί δεν είχε χρήματα για να καταβάλλει τη συμμετοχή.

 

Tην ίδια ώρα στην Πάτρα και τη γύρω περιοχή όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το thebest.gr τα τεφτέρια σε φαρμακεία καλά κρατούν σε αρκετές περιπτώσεις, κυρίως μακροχρόνια πασχόντων, οι οποίοι είδαν το κόστος της μηνιαίας συμμετοχής τους για την φαρμακευτική αγτωγή τους (π.χ. για καρδιακές παθήσεις) να ανεβαίνει σημαντικά.

Κι αυτή δεν είναι η χειρότερη εκδοχή. Όπως έχει αναδείξει και στο παρελθόν το thebest.gr ασθενείς αναγκάζονται να διακόψουν τη φαρμακευτική αγωγή τους καθώς δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα.

Όπως έχει πει στο thebest.gr o γνωστός καρδιολόγος και Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, Ανδρέας Μαζαράκης, στο νοσοκομείο έχουν φτάσει καρδιοπαθείς  με απορυθμισμένη υγεία γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν το κόστος της συμμετοχής στα φάρμακά τους.  «Γιατρέ είχα δύο επιλογές ή να φάω ή να πάρω τα φάρμακά μου» του είπε χαρακτηριστικά ασθενής.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις