Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνταξιούχος αστυνομικός έκλεβε παράβολα από Τμήμα Ασφαλείας με... αντικλείδι

Συνταξιούχος αστυνομικός έκλεβε παράβολα...

Ανακοινώσεις από την Αστυνομία

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών σε βάρος ενός 47χρονου αρχιφύλακα, ο οποίος συνελήφθη χθες από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για κλοπή παραβόλων του Δημοσίου από αστυνομική υπηρεσία.

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων οδηγήθηκε στα ίχνη του 47χρονου όταν κλήθηκε να διαλευκάνει υπόθεση κλοπής 83 παραβόλων του Δημοσίου, συνολικής αξίας 424 ευρώ, από το Γραφείο Εκδόσεως Ταυτοτήτων σε Τμήμα Ασφαλείας της Δυτικής Αττικής.

Όπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς συνταξιούχος αστυνομικός υπηρετούσε στο συγκεκριμένο Τμήμα Ασφαλείας από το 2007 έως και το 2012, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής ο 47χρονος επισκέφθηκε το Τ.Α. και εκμεταλλευόμενος την προηγούμενη ιδιότητά του εισήλθε στο Γραφείο Ταυτοτήτων χρησιμοποιώντας αντικλείδια. Στη συνέχεια αφαίρεσε τα 83 παράβολα του Δημοσίου, τα οποία και πούλησε μετέπειτα σε έναν 54χρονο, που διατηρεί κατάστημα ψιλικών κοντά στην αστυνομική υπηρεσία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 54χρονος καταστηματάρχης, ο οποίος επίσης συνελήφθη, μεταπωλούσε τα παράβολα σε τιμή χαμηλότερη της προβλεπόμενης, παρά το γεγονός ότι γνώριζε ότι αποτελούν προϊόν κλοπής.

Η παράνομη δράση του συνταξιούχου αστυνομικού προσδιορίζεται χρονικά από το 2011. Μάλιστα σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα 23 παράβολα Δημοσίου και τρία αστυνομικά δελτία ταυτότητας.

Όπως προέκυψε, κατά τον έλεγχο στο αρχείο του Γραφείου Ταυτοτήτων της συγκεκριμένης υπηρεσίας, συνολικά έχουν αφαιρεθεί παράβολα του Δημοσίου αξίας 9.639 ευρώ, από τουλάχιστον 1.071 φακέλους. Η έρευνα των αρχών για τη διαπίστωση του συνολικού αριθμού των κλεμμένων παραβόλων συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις