Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα: Τι ζητά το Επιμελητήριο από τον Ν. Δένδια

Πάτρα: Τι ζητά το Επιμελητήριο από τον Ν. Δένδια

Έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης για το πρόγραμμα ανταγωνιστικότητας

Το Επιμελητήριο Αχαΐας απέστειλε σήμερα την κατωτέρω επιστολή στον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νικόλαο Δένδια, η οποία έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις σας, το πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ (Επιχειρηματικότητα-Ανταγωνιστικότητα-Εξωστρέφεια-Καινοτομία) στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ για την προγραμματική περίοδο, προβλέπει δημόσια χρηματοδότηση 4,55 δις ευρώ, που σημαίνει πως θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο για την ανασυγκρότηση της Εθνικής μας Οικονομίας, μέσω της ενίσχυσης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Το Επιμελητήριο Αχαΐας συμμετέχει στην ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ (εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ),  μαζί με τα υπόλοιπα 15 Επιμελητήρια των περιοχών αυτών.

Η Διαχειριστική, απασχολεί 55 άτομα εξειδικευμένο-επιστημονικό προσωπικό, εκ των όποιων 33 άτομα στην έδρα της εταιρίας στην Πάτρα και  12 άτομα στα περιφερειακά Επιμελητήρια που συμμετέχουν στην εταιρία.

Ιδρύθηκε το 1996 και διαχειρίσθηκε με απόλυτη επιτυχία προγράμματα του Β  ΚΠΣ, όπως επίσης και του Γ  ΚΠΣ, στα πλαίσια του οποίου διαχειρίσθηκε 3.377 έργα συνολικού προϋπολογισμού 290.121.265 ευρώ.

Από το 2009, η Διαχειριστική ως εταίρος  του ΕΦΕΠΑΕ, ανέλαβε στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013 την διαχείριση δράσεων, με χωρική αρμοδιότητα τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων νήσων, οι οποίες αφορούν κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις υφιστάμενες αλλά και υπό ίδρυση, μεταποιητικές, τουριστικά καταλύματα, εμπορικές επιχειρήσεις και υπηρεσιών, οδικές εμπορευματικές μεταφορές, όπως επίσης επιχειρήσεις με προσανατολισμό εξωστρέφειας.

Μετά δε το κλείσιμο του ΕΟΜΜΕΧ, η Διαχειριστική ανέλαβε και τις δράσεις της Νεανικής και Γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Επιπλέον στις αρμοδιότητες περιλαμβάνεται και η διαχείριση  δύο άκρως δημοφιλών προγραμμάτων του ΕΠΕΑΕ (Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων και Γυναικεία Απασχόληση),  μέσω των οποίων ενισχύθηκε με ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης 100%  μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Τέλος στα πλαίσια  του ΕΣΠΑ 2007-2013, και για τις περιφέρειες αρμοδιότητάς της,  η  Διαχειριστική ανέλαβε μέσω του ΕΦΕΠΑΕ την διαχείριση του προγράμματος  ¨Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης-Υπηρεσιών-Τουρισμού-Εμπορίου.  Υποδέχθηκε  συνολικά 4.764 αιτήσεις  και τελικά κλήθηκε να διαχειριστεί περίπου 3000 έργα συνολικού προϋπολογισμού 402 εκατομμυρίων και δημόσιας δαπάνης  215,5  εκατ. Ευρώ, εντός ενός χρονικού διαστήματος δέκα μηνών.

Μέχρι σήμερα η εκταμίευση  των ποσών, από το ανωτέρω πρόγραμμα,  προς τις Μ.Μ.Ε. ανέρχεται  συνολικά στα 40 εκ. ευρώ και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

Με την ισχύουσα οργανωτική υποδομή, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές έχουν την δυνατότητα άμεσης πληροφόρησης για τις προκηρύξεις και από την Διαχειριστική αλλά και από τα Επιμελητήρια που την συγκροτούν, με ημερίδες, εκδηλώσεις, ενημερωτικά δελτία, καταχωρήσεις στον τύπο και συνεντεύξεις τύπου.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω  για την ορθή αξιοποίηση και αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων που θα προκηρυχθούν και την επόμενη προγραμματική περίοδο, θα πρέπει η ανάθεση τους να γίνει  στον ΕΦΕΠΑΕ, καθώς  αποτελεί, με την οργανωτική υποδομή που έχει, την άριστη λύση.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά