Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

O Αιμίλιος Χειλάκης με αφορμή τον "Φιλοκτήτη" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στην εφημερίδα "Τα Νέα" - "Ξεβρακώθηκε η λαική δεξιά"

O Αιμίλιος Χειλάκης με αφορμή τον "...

Η παράσταση "Φιλοκτήτης" ανεβαίνει στην Επίδαυρο στις 18 και 19 Ιουλίου 2014

Εκτενείς είναι οι αναφορές στα Αθηναικά Μέσα ενημέρωσης όπως στην εφημερίδα «Τα Νέα» και το εβδομαδιαίο περιοδικό «Αθηνόραμα», για την παράσταση «Φιλοκτήτης» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και της ομάδας αρτivities που την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Ιουλίου 2014 θα παιχθεί στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Το "Αθηνόραμα" κάνει λόγο για μία «συνάντηση κορυφής» και για μία κορυφαία τριανδρία, όσον αφορά στους πρωταγωνιστές της παράστασης που ξεκίνησε την διαδρομή της από το Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας στις 30 Ιουνίου, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Αιμίλιο Χειλάκη και Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.

Σε συνέντευξη του που φιλοξενεί στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «Τα Νέα», ο Αιμίλιος Χειλάκης αναφέρει ότι τα μεγάλα έργα των τραγικών μας ποιητών – συγγραφέων έρχονται να μας θυμίσουν το ανθρώπινο μέσα από την πάλη με το θείο. «Δεν πρόκειται ποτέ να γιατρέψουμε τα βασικά μας λάθη, τα οποία κάνουμε εδώ και 2.500 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο συμπαθής ηθοποιός που στην παράσταση υποδύεται τον Νεοπτόλεμο.

Σε άλλο μέρος της συνέντευξης του στα «Νέα» ο κ. Χειλάκης σχολιάζει και τα πολιτικά τεκταινόμενα. «Μήπως το γεγονός ότι δεν αντιδρούμε αρκετά είναι και ο λόγος που βρήκε χώρο να αναπτυχθεί ο νεοναζισμός. Το ποσοστό της Χ. Αυγής είναι το 10% που μετακινούνταν μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τόσα χρόνια και έβγαζε κυβερνήσεις. Είναι η λαική δεξιά που περίμενε τον υπουργό να βάλει τον γιο του στο υπουργείο! Που έχει τσάτσο στον στρατό. Που θέλει τα πράγματα να συμβαίνουν χωρίς να συμμετέχει. Αυτό είναι, για να μην κοροιδευόμαστε.

Αν συνειδητοποίησαν τώρα ότι είναι και ναζιστές, μπράβο τους. Ξεβρακωθήκανε. Όταν αυτοί μιλάνε για βιαιότητα απέναντι στο διαφορετικό, δεν καταλαβαίνουν ότι είναι διαφορετικοί από δισεκατομμύρια άλλους. Αφήστε λοιπόν να λέμε ιστορίες μήπως γλιτώσουμε τα υπόλοιπα μυαλά από το πύον τους», υπογράμμισε ο κ. Χειλάκης.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight