Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Απόψε και το Σάββατο ο "Φιλοκτήτης" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στην Επίδαυρο - Θα αναχωρήσει πούλμαν το Σάββατο στις 17.00 έξω από το ΚΕΠ στο λιμάνι

Απόψε και το Σάββατο ο "Φιλοκτήτης&...

Τα σκηνικά της παράστασης στην Επίδαυρο θα είναι μεγαλύτερα και πιο φωτισμένα

Όλα είναι έτοιμα για την παρουσίαση σήμερα Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Ιουλίου 2014 στις 21.00, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών –Επιδαύρου, της παράστασης αρχαίου δράματος «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου.

Η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και της εταιρείας αρτivities που ξεκίνησε με επιτυχία την διαδρομή της από την Πάτρα και το Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, στις 30 Ιουνίου, αναμένεται με ενδιαφέρον από το θεατρόφιλο κοινό και ήδη σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η προπώληση των εισιτηρίων πηγαίνει αρκετά καλά ενώ και η δημοσιότητα στα Αθηναικά Μέσα ενημέρωσης είναι εκτενής.

Πολλά δημοσιογραφικά κείμενα όπως του περιοδικού «Αθηνόραμα» κάνουν λόγο για την κορυφαία «τριανδρία» των Μιχαήλ Μαρμαρινού, Αιμίλιου Χειλάκη και Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη που θα συναντηθεί στο κοίλον της Επιδαύρου, του εμβληματικού αυτού αρχαίου θεάτρου με την εξαιρετική ακουστική και την αίσθηση δέους και συγκίνησης που δημιουργεί σε θεατές και ηθοποιούς.

Σύμφωνα με την υπόθεση της τραγωδίας «Φιλοκτήτης» που ανήκει στα έργα του αρχαίου δράματος που ανεβαίνουν πιο σπάνια, ο Φιλοκτήτης δαγκωμένος από ένα φίδι και κουτσαίνοντας, εγκαταλελειμμένος από τους συντρόφους του στη Λήμνο, έρχεται αντιμέτωπος μαζί τους δέκα χρόνια μετά, όταν επιχειρούν με δόλο μέσω του πολυμήχανου και πονηρού Οδυσσέα και του Νεοπτόλεμου, να του αποσπάσουν το ανίκητο τόξο του Ηρακλή προκειμένου όπως αναφέρει ο χρησμός να μπορέσουν να κατακτήσουν την Τροία.

Η τραγωδία του Σοφοκλή αναφέρεται στον ανθρώπινο πόνο και την εγκατάλειψη, τη σχέση ατομικής συνείδησης και πολιτικής, την προσωπική τιμή και το καθήκον. Τον ρόλο του Φιλοκτήτη έχει υποδυθεί κατά το παρελθόν με υποδειγματικό τρόπο ο Νικήτας Τσακίρογλου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Φιλοκτήτης: Μιχαήλ  Μαρμαρινός

Νεοπτόλεμος: Αιμίλιος Χειλάκης

Οδυσσέας, έμπορος: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Χορός: Γιάννης Γιαννούλης, Τάσος Δημητρόπουλος, Κώστας Κορωναίος, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Γιώργος Παπανδρέου, Κρις Ραντάνοφ και Γιώργος Ρουστέμης

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας

Επιμέλεια κίνησης: Φρόσω Κορρού

Βοηθός σκηνοθέτη: Εριφύλη Στεφανίδου

Σκηνικά-κοστούμια: Κenny MacLellan

Πρωτότυπη μουσική: Lost Bodies

Σχεδιασμός φωτισμών: Nίκος Βλασόπουλος

Συντονισμός-καλλιτεχνική συνεργασία: Ελένη Καψαμπέλη

Διεύθυνση παραγωγής: Αναστασία Καβαλλάρη

Βοηθός παραγωγής: Λαμπρίνα Καραγιαννίδου

Φωτογραφίες: Γιάννης Βασταρδής

Διάρκεια παράστασης, 1 ώρα και 40 λεπτά.

Τιμές εισιτηρίων

Ζώνη VIP: 40 ευρώ

Ζώνη Α: 35 ευρώ

Ζώνη Β: 25 ευρώ, 15 ευρώ (φοιτητικό)

Άνω διάζωμα: 15 και 10 ευρώ (φοιτητικό), 5 ευρώ (ανεργίας, ΑμεΑ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, το Σάββατο 19 Ιουλίου 2014 θα αναχωρήσει στις 17.00 το απόγευμα από το σημείο του ΚΕΠ εντός του λιμανιού της Πάτρας, πούλμαν με πρωτοβουλία του Χορευτικού τμήματος του Δήμου Πατρέων και σε συνεννόηση με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με προορισμό την Επίδαυρο.

Τέλος να αναφέρουμε ότι ήδη στην Επίδαυρο βρίσκονται ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρής Αμπαζής και η υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων Σοφία Μαυρίδη ενώ το Σάββατο αναμένεται να βρεθούν στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου για να παρακολουθήσουν την παράσταση μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Νανά Πατρώνη και η δημοτική σύμβουλος και μέλος του ΔΣ του θεάτρου Μαριάννα Σταματιάδου.

Να σημειώσουμε τέλος ότι ο «Φιλοκτήτης» θα παρουσιαστεί στην Επίδαυρο (λόγω και της μεγαλύτερης άνεσης του χώρου) με τροποποιημένα τα σκηνικά του, απ’ ότι είδαμε στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σκηνικά θα είναι πιο φωτισμένα και μεγαλύτερα σε όγκο και θα σχηματίζεται ένα νοητό τρίγωνο.

*Η γενική πρόβα την Πέμπτη το βράδυ πήγε αρκετά καλά και ευχή όλων είναι η παράσταση να αφήσει και θετικές εντυπώσεις σε όσους ταξιδέψουν έως το αρχαίο θέατρο στο νομό Αργολίδας.

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture