Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Κέβιν Κόστνερ είναι θαυμάσιος στην περιπέτεια με φόντο το Παρίσι, "Τρεις Μέρες Διορία"

Ο Κέβιν Κόστνερ είναι θαυμάσιος στην περ...

Η ταινία παίζεται για 2η εβδομάδα στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε

Αν αναζητάτε ένα δίωρο ανάλαφρης και διασκεδαστικής κινηματογραφικής περιπέτειας, η ταινία «Three Days to kill – Τρεις Μέρες Διορία» με τον γοητευτικό 59χρονο πλέον Αμερικανό ηθοποιό Κέβιν Κόστνερ στον κεντρικό ρόλο, είναι μία ιδανική περίπτωση.

Η ταινία που στα Αμερικάνικα ταμεία την περασμένη άνοιξη συγκέντρωσε πάνω από 31 εκατομμύρια δολάρια, προβάλλεται για 2η εβδομάδα στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στην Βέσο Μάρε, στην Ακτή Δυμαίων, σε διανομή από την εταιρεία Feelgood Entertainment και έχει σίγουρα το ενδιαφέρον της. Ο Κόστνερ (Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας στην απονομή του 1991 για το γουέστερν «Χορεύοντας με τους Λύκους») είναι ένας χαρισματικός καλλιτέχνης που ξεχώρισε στα μέσα της δεκαετίας του ’80 με φιλμ όπως το «Σιλβεράντο» και λίγο μετά με την «Κυρία και ο ταύρος», το «No Way out», το "Field of dreams", τον Ρομπέν των δασών το 1991 και κυρίως τους «Αδιάφθορους» του Ντε Πάλμα.

Ωστόσο στα κατοπινά χρόνια η καριέρα του δεν κρατήθηκε στην πρώτη γραμμή καθώς δεν έλειψαν και κάποιες τρανταχτές αποτυχίες. Όποτε πάντως βλέπουμε τον Κόστνερ στην μεγάλη οθόνη, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ένας χαρισματικός και ποιοτικός ηθοποιός και αυτήν την εντύπωση αποκομίζει ο θεατής και από την απλά ψυχαγωγική και αρκετά αναληθοφανή ταινία «Τρεις Μέρες Διορία».

Ο Κόστνερ παίζει εδώ έναν πράκτορα της CIA, τον Ίθαν Ρένερ που κυκλοφορεί με ψιλοατημέλητη εμφάνιση σχεδόν ως καουμπόι, ο οποίος μετά από μία αποτυχημένη επιχείρηση κάπου στην Ευρώπη, ανακαλύπτει ότι είναι βαριά άρρωστος και έχει μόνο μερικούς μήνες ζωής μπροστά του εξαιτίας μια ανίατης ασθένειας. Η μυστηριώδης πράκτορας Βιβή (στο ρόλο η πανέμορφη Άμπερ Χερντ), θα εμφανιστεί από το πουθενά, προσφέροντάς του μια εναλλακτική θεραπεία με μοναδικό αντάλλαγμα τη δολοφονία ενός αρχιτρομοκράτη και του «Αλμπίνου» συνεργάτη – εκτελεστή του που βρίσκεται στο Παρίσι, οι οποίοι είχαν καταφέρει να ξεφύγουν στην προηγούμενη επιχείρηση δολοφονίας τους. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης ΜακΤζί – McG («Εξολοθρευτής: Η Σωτηρία») συνεργάζεται εδώ με τον Γάλλο μαέστρο της δράσης Λικ Μπεσόν (εκτελεί χρέη παραγωγού), υπογράφοντας μια κατασκοπική περιπέτεια που εκτυλίσσεται στο Παρίσι.

Η κουλ παρουσία του 59χρονου σταρ Κέβιν Κόστνερ είναι πράγματι ένα από τα πολύ καλά στοιχεία της ταινίας ενώ αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία της Δανέζας Κόνι Νίλσεν στο ρόλο της πρώην συζύγου του Ρένερ και της Χέιλι Στέινφελντ στον ρόλο της έφηβης, αποξενωμένης κόρης του. Από την δράση και τους πάμπολλους σκοτωμούς δεν λείπει και το χιούμορ ενώ απορίας άξιο είναι ότι σε καμία σκηνή δεν βλέπουμε την παρουσία της αστυνομίας!

Ο Μαρκ Αντρεόνι στον ρόλο ενός ιδιοκτήτη λουξ, ακριβών αυτοκινήτων που τον παίρνει όμηρο ο Κόστνερ να τον βοηθήσει να βρει τον μεγαλοτρομοκράτη, είναι πολύ αστεία φιγούρα και κλέβει την παράσταση στις σκηνές του. Όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα, από την πρώτη κιόλας σεκάνς το κατασκοπικό φιλμ «Τρεις Μέρες Διορία» δείχνει ότι στοχεύει το στάτους της «ένοχης κινηματογραφικής απόλαυσης» και πουθενά αλλού.

Κι είναι αλήθεια αυτό παρά τις καλές προθέσεις και τις έξυπνες σκηνές. Το σενάριο των Λικ Μπεσόν και Άντι Χάσακ βρίθει αρκετών κενών και κάποιων κλισέ, ωστόσο όπως είπαμε ο θεατής περνάει καλά, κι αυτό είναι αρκετό.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture