Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η πιο "ιδιαίτερη" ξανθιά φτιάχνεται και κυκλοφορεί στην Πάτρα – Οι "γονείς" της μιλούν στο thebest.gr και αποκαλύπτουν τα... μυστικά της!

Η πιο "ιδιαίτερη" ξανθιά φτιάχ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Η Πατραϊκή Ζυθοποιία θα πρσφέρει δουλεια αρχικά σε 6 συμπολίτες

Το περιμένατε; Μια «ιδιαίτερη» ξανθιά Pilsner γεννήθηκε πριν από λίγο καιρό στην Πάτρα και ήδη κυκλοφορεί σε επιλεγμένα σημεία στην τοπική αγορά. Όνειρο των δημιουργών της να σας χαρίσουν αξέχαστες χρυσές αφράτες απολαύσεις με καλό φαγητό και παρέα.

Το όνομά της; «Διώνη» και οι ιδρυτές της Πατραϊκής Ζυθοποιίας, μοιράστηκαν μαζί μας τα μυστικά που κάνουν αυτή την ξανθιά… ξεχωριστή.

Οι συμπολίτες Κώστας και Γιώργος Αντωνακόπουλος, με πολύχρονη εμπειρία στην Γερμανία κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Με πολύ αγάπη και μεράκι δημιούργησαν μια pils που θα κάνει τη διαφορά.

Kατά πρότυπα του Νόμου της καθαρότητας της μπύρας (Reinheitsgebot 1516) που έχουν θεσπίσει οι Γερμανοί, ο ζυθοποιός της οικογένειας ο κ. Γιώργος Αντωνακόπουλος, δημιουργεί τις δικές του συνταγές με το αποτέλεσμα να είναι ένα φυσικό, φρέσκο και απολαυστικό προϊόν.

Τρία είναι τα βασικά στοιχεία που κάνουν αυτή τη μπύρα να μην μοιάζει με τις άλλες:

Κατά πρώτον η επιλογή των πρώτων υλών καθώς η Πατραϊκή Ζυθοποιία χρησιμοποιεί έως και 4 είδη βύνης και 3 διαφορετικά είδη λυκίσκων για το «παιδί» της.

Κατά δεύτερον το νερό επεξεργάζεται εσωτερικά στον υπερσύχρονο εξοπλισμό της ζυθοποιίας στο Μονοδένδρι, ώσπου να γίνει ιδιαίτερα μαλακό, όπως εκείνο στην Τσέχικη πόλη του Πίλζεν όπου πρωτοδημιουργήθηκε η  Pils.  

Τέλος, ναι μεν ο εξοπλισμός είναι σύγχρονος, αλλά ο ζυθοποιός, λόγω των μικρών ποσοτήτων που θα ζυθοποιούνται, έχει άμεση σχέση με τις μυρωδιές και με την υφή του προϊόντος και να παρεμβαίνει ανά πάσα στιγμή για να βελτιώσει το παραγόμενο προϊόν.

«Η παραγωγή της μπύρας με άλλα λόγια, έχει πολύ χειρονακτική δεξιοτεχνία, πρέπει δηλαδή να είναι «μάστορας» ο ζυθοποιός για να βγουν ιδιαίτερα προϊόντα. Μπύρα είναι γεμάτος όλος ο κόσμος. Αυτό που αναζητά πλέον ο καταναλωτής είναι το ιδιαίτερα, το οποίο εμείς θέλουμε να το δώσουμε ως τοπικό προϊόν της περιοχής μας πιστεύοντας ότι θα συμβάλουμε έτσι στο να προστεθεί ένα επιπλέον χαρακτηριστικό γνώρισμα στην ταυτότητα της Πάτρας», εξηγεί ο κ. Κώστας Αντωνακόπουλος.

Η Πατραϊκή Ζυθοποιία αρχικά απευθύνεται στην τοπική αγορά, εξετάζοντας τη ζήτηση που θα δημιουργηθεί. Το σχέδιο της όμως περιλαμβάνει και την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ ο στρατηγικός σχεδιασμός της είναι βασισμένος και στην εξωστρέφεια με εξαγωγές.

Αφού εδραιωθεί στην αγορά η Pils οι Αντωνακόπουλοι σχεδιάζουν να συνεχίσουν με πιο ιδιαίτερες μπύρες όπως η IPA, έντονη σε λυκίσκο, με σιταρένια μπύρα Weiess και με μαύρη μπύρα και ξεχωριστές εποχιακές το ρεπερτόριο της μπύρας στην ΠΑΖΥ είναι μεγάλο.

Η επένδυση που έκαναν οι Αντωνακόπουλοι στην περιοχή είναι πολύ μεγάλη. Συνειδητά επέλεξαν τον εξοπλισμό να τον προμηθευτούν από ελληνική εταιρία και στην κατασκευή της παραγωγικής μονάδας να απασχοληθούν άτομα από την περιοχή.

Σε πρώτη φάση η Πατραϊκή Ζυθοποιία θα απασχολεί 6 άτομα με στόχο τον διπλασιασμό του προσωπικού όσο θ’ αυξάνεται η παραγωγή. Το ζυθοποιείο αυτή την στιγμή έχει τη δυνατότητα παραγωγής 20 εκατόλιτρων, δηλαδή 2.000 λίτρα μπύρας, ημερησίως.

«Το σχέδιο θα υλοποιείται με σταθερά βήματα διαφυλάττοντας πάντα την ποιότητα. Η μπύρα δεν είναι ένα υγρό που απλά το πίνεις για να ξεδιψάσεις, μπορείς να την απολαύσεις, να την συνδυάσεις με πολλά φαγητά και να περάσεις όμορφες στιγμές με την παρέα. Θέλουμε η μπύρα μας να γίνει πρώτη ποιοτική επιλογή. Το όραμά μας είναι η μπύρα αυτή να γίνει ένα πρότυπο τοπικού προϊόντος και ένα παράδειγμα περιφερειακής ανάπτυξης. Πρέπει να γίνουμε οικονομία της παραγωγής», σχολιάζει σχετικά ο κ. Γιώργος Αντωνακόπουλος.

Η ξεχωριστή αυτή μπύρα λοιπόν ζυθοποιείται στην Πάτρα με παραδοσιακό αργό, φυσικό τρόπο, είναι απαστερίωτη, με πλούσια γεύση, άρωμα και μέγιστη διατροφική αξία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις